Популяризирането на инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства в

...
Популяризирането на инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства в
Коментари Харесай

Столицата на Кипър залага на зеления транспорт

Популяризирането на инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства в Кипър ще докара до основаването на екологични и устойчиви градове и общности на бъдещето, съобщи министърът на превоза, връзките и благоустройството на острова Янис Карузос в речта си по време на представянето на публични станции за зареждане на електрически транспортни средства в община Никозия при откриването на станция на кръстовището на улиците " Стасандру " и " Агия Еленис ", посочи " Катимерини ".

Инсталирането на безвъзмездни станции за зареждане на транспортни средства на публични места в кипърската столица е самодейност на Pilakoutas Group и Troodos Electric Cables Ltd, с поддръжката на общината.

Карузос съобщи, че министерството отдава огромно значение на построяването на сходни планове, без значение от това кой ги извършва, защото те имат за цел да изпълнят екологичните отговорности на Кипър за понижаване на излъчванията и за реализиране на новите европейски цели в региона на енергетиката и климата.
 Кипър остава прелъстителен за непознатите вложения
Кипър остава прелъстителен за непознатите вложения

Hellenic Bank притегли най-голямо внимание

Той добави, че отводът на превоза от изкопаемите горива е едно от най-големите провокации пред министерството, като първата цел е забележителното развиване на електрификацията на острова. По думите му насърчаването на електрическата подвижност е комплициран план и в тази тенденция министерството е приело обща политическа рамка, която включва стратегическите цели, нужните дейности за основаване на съответната законодателна рамка и установяване на нужната организационна конструкция, както и ограниченията, които би трябвало да се подхващат за реализиране на задачите, които ще доведат до обща изгода. Той също по този начин означи, че в тази обща политическа рамка са избрани отговорностите и дейностите по организации и министерства.

Освен това Карузос съобщи, че в напъните си за поощряване на инфраструктурата за зареждане, заради ограничавания интерес на този стадий към създаването на обществено налични станции за зареждане на електрически транспортни средства от страна на частния бранш, министерството е присъединило спомагателни вложения в Плана за възобновяване и резистентност.

Обръщението на министъра беше изнесено от изпълняващия длъжността непрекъснат секретар на министерството Янис Николаидес.

Кметът на Никозия Константинос Йоркаджис съобщи, че " нашата визия е един по-чист и резистентен град в интерес на всички, както и на бъдещите генерации. Това значи, че би трябвало да сведем до най-малко екологичния отпечатък на града, като понижим замърсяването от колите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР