Популацията на червени елени на шотландския остров Ръм еволюира по-бързо

...
Популацията на червени елени на шотландския остров Ръм еволюира по-бързо
Коментари Харесай

Червените елени еволюират по-бързо заради глобалното затопляне

Популацията на червени елени на шотландския остров Ръм еволюира по-бързо поради световното стопляне. Това е първият случай, в който учени следят сходни бързи темпове на еволюция поради климатичните промени, съобщи „ Индипендънт “.
„ Климатична стачка ” е словосъчетанието на 2019 година Причина са набиращите известност митинги, въодушевени от 16-годишната Грета Тунберг
Използвайки данни от 1970 година насам учените от университета в Единбург открили, че поради затоплящия се климат елените са почнали да раждат дребните си по-рано. Тази смяна настава доста по-бързо от предстоящото – на всеки три години ражданията се изместват все по-рано. Причините са сложни, само че основната е по-топлият климат.

Учените открили за първи път, че световното стопляне води до генетични промени поради естествения асортимент – доктрина, разказана още от Чарлз Дарвин.

Женските червени елени раждат по едно малко всяка година, като тези, които се възпроизвеждат по-рано вършат по-голямо потомство в границите на живота си. По този метод гените, които са виновни за по-ранното раждане на дребни стартират да преобладават над останалите.
Авторитетни учени: Светът се доближава към изключителна обстановка Това демонстрира изследване, основано върху данни, събирани 40 години
„ Това е един от първите случаи, в които сме документирали действието на еволюцията. Това ни демонстрира, че животинските типове може и да съумеят да се приспособяват към климатичните промени “, разяснява доктор Тимъти Боне от Австралийския народен университет, взел участие в проучването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР