Попитан как би коментирал публикации в германски медии, според които

...
Попитан как би коментирал публикации в германски медии, според които
Коментари Харесай

Вучич обяви, че мнението на чужди правителства не го интересува

Попитан по какъв начин би коментирал изявления в немски медии, съгласно които Сърбия се нуждае от друга съпротива, Вучич добави, че не се интересува кой отвън Сърбия желае друго държавно управление и друга съпротива в страната.

" Не ме интересува, оставете на тях да мислят за това, аз се интересувам от жителите на Сърбия. Не ме интересува какво споделят непознатите медии и непознатите държавни управления. Какво ще бъде държавното управление, зависи от жителите на Сърбия ", уточни той.

Вучич също по този начин отхвърли опцията за интернационално следствие на хипотетични злоупотреби на парламентарните и локални избори, които се състояха на 17 декември и бяха извоювани от неговата Сръбска прогресивна партия (СПП).

Опозицията, която упорства резултатите да бъдат анулирани, провежда серия от митинги.

" Изборите са въпрос, който касае държавните органи и институциите на тази страна ", уточни сръбският държавен глава.

Хиляди хора се събраха на площад в центъра на Белград на 30 декември в най-големия до момента митинг по отношение на парламентарните и локалните избори, чиито резултати стачкуващите желаят да бъдат анулирани. Протестиращите развяваха сръбски флагове и държаха афиш с надпис " Не одобряваме " и приветстваха Мариника Тепич, водач на опозиционния алианс " Сърбия против насилието ", която води гладна стачка от 18 декември. Протестът беше подсилен от студентски организации и от самодейността " ПроГлас ", сплотяваща публични фигури, измежду които видни интелектуалци и артисти.

Управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП) завоюва 46,72 % от гласовете на предварителните парламентарни избори на 17 декември, съгласно предварителните резултати на държавната изборна комисия.

Опозиционната коалиция " Сърбия против насилието ", която се класира на второ място на общите избори с с 23,56 % от гласовете, упрекна СПП в изборни операции, каквито управляващите отхвърлят.

Международната задача за наблюдаване на вота съобщи, че СПП е спечелила незаслужено преимущество заради пристрастност на медиите, несвоевременно въздействие от страна на президента Александър Вучич и изборни нарушавания, като да вземем за пример пазаруване на гласове.

Сръбските управляващи отхвърлят каквито и да било нередности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР