Понякога всичко, което искате да направите, след като сте се

...
Понякога всичко, което искате да направите, след като сте се
Коментари Харесай

Пиенето на червено вино пази от страшна болест! Вижте коя

Понякога всичко, което желаете да извършите, откакто сте се прибрали вечер изтощени от работа, е да се изтегнете комфортно на дивана с чаша алено вино, да не вършиме нищо или просто да погледате малко телевизия.

И знаете ли какво? В това няма нищо неприятно, даже може да бъде потребно за вашето здраве!

Ново изследване, оповестено в списание Диабетология (Diabetologia), откри, че умерената консумация на алено вино може да помогне за попречване на диабет вид 2.

Изследователите изследват група от 64 000 дами на междинна възраст в продължение на 15 години.

Тези, които пиели умерено количество алено вино (около половин чаша дневно), успяли да понижат риска от диабет с до 27%!

В края на проучванията резултатите от изследването се свеждат до количеството антиоксиданти, които участниците са приемали.

 Пиене на Червено Вино

Жените, които са получили най-вече антиоксиданти - от алено вино и други източници като черен шоколад, пресни плодове и чай, са доста по-малка опаност от развиването на диабет вид 2.

Диабетът вид 2 е все по-разпространено, само че значително предотвратимо заболяване. Набавянето на задоволително антиоксиданти е значимо, само че храни като алено вино и шоколад би трябвало да допълват, а не да заменят уравновесената диета.

Както доста хронични болести, някои от най-хубавите способи да намалите риска от диабет е да се храните уравновесено, да управлявате тежестта си и да водите здравословен метод на живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР