Понижаване на кръвното налягане с цвекло Цвеклото е изключително здравословно,

...
Понижаване на кръвното налягане с цвекло Цвеклото е изключително здравословно,
Коментари Харесай

Понижаване на кръвното налягане със сок от червено цвекло

Понижаване на кръвното налягане с цвекло

Цвеклото е извънредно здравословно, тъй че в случай че не сте го добавили към този момент към диетата си, през днешния ден ще ви убедим!

Цвеклото е богато на фитонутриенти, известни като беталаини, които имат мощно антиоксидантно, противовъзпалително и детоксикиращо деяние. В допълнение, тези зеленчуци предотвратяват вродени недостатъци, ракови болести и сърдечни болести.

Ние ви даваме 6 положителни аргументи да започнете да употребявате цвекло незабавно:

Възпаление
Възпалението е главната причина за доста хронични болести. Бетаинът пази протеините, клетките и ензимите от стрес от околната среда, предотвратява възпалението и пази органите, като по този метод защищава от разнообразни хронични болести.

Почиства черния дроб
Хранителните субстанции в цвеклото детоксикират организма и са цялостни с антиоксиданти. В допълнение, бетаинът оказва помощ на чернодробните кафези да отделят токсините, пектинът почиства отделените отрови от черния дроб, а беталаините имат мощни противовъзпалителни свойства, които подтикват детоксикацията.

Цвеклото намалява кръвното налягане
Консумацията на сок от цвекло контролира кръвното налягане за няколко часа. Изследванията потвърждават, че чаша сок от цвекло намалява кръвното налягане с към 4-5 пункта заради нитратите в цвеклото, които се трансформират в азотен оксид в организма.

Следователно, кръвоносните съдове се отпускат и уголемяват, тъй че кръвното налягане понижава и притока на кръв се покачва.

Бори се със запека
Високите количества фибри спомагат за изхождането и за елиминирането на отпадъците през червата по здравословен метод. Проучванията демонстрират, че бетацианинът, фитохимикал, открит в цвеклото, може да предотврати и излекува рака на дебелото черво.

Намалява риска от вродени недостатъци
Цвеклото е богато на витамин С и фибри, както и на калий и манган, които поддържат вярната функционалност на мускулите, нервите, панкреаса, черния дроб, бъбреците и костите. Тези зеленчуци също са богати на фолати, които са витамин от В група, които понижават риска от вродени недостатъци.

Предотвратява рака
Цвеклото съдържа фитонутриенти, които също обезпечават аления му цвят. Научно потвърдено е, че екстрактът от цвекло понижава образуването на тумори в няколко органа и е изключително ефикасен при рак на простатата, гърдата и панкреаса.

Вижте още: Невероятните изгоди от орехите – 5 ореха дневно и бъдете здрави!

Освен това, цвеклото има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които също понижават риска от рак.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР