Понеделник, 8 октомври Вежди се размина с академичната титла. БАНските

...
Понеделник, 8 октомври Вежди се размина с академичната титла. БАНските
Коментари Харесай

Из делниците на един луд


Понеделник, 8 октомври
 Из делниците на един вманиачен (1-5 октомври)  Из делниците на един вманиачен (24 – 28 септември)
Вежди се размина с академичната купа. БАНските старчета не го избрали. " Обидно ми е, вика, показал съм цялата си биография, направил съм повече от 50 изложения по целия свят, само че очевидно не съм оценен в личната си родина… "

 Това му е втори опит. " Предишния път, вика, се отхвърлих. Не желаех да влизам в университетските среди. “

Не желал да влиза в университетските среди! Само за тези думи не трябва да бъде определен този профан!

И в този момент отивал да прави галерия в Барселона. Дано да не е отново на държавен харч. Щото предходната му галерия в изложба „ Галиарди ” в Лондон ни излезе малко солена - Общо 20 340 GBP или 45 358 лева и 20 ст. По-любопитните могат да видят на фотографията и перата, по които са отпътували лирите.

Иво Никодимов забелязал дребна грешчица в „ Стандарт “. Президентът Радев щял да посети британската кралица Виктория. Което не че е невероятно, само че е обвързвано с тридневен народен печал. Другият вид, тя да възкръсне, е по-малко евентуален. От 2000 година никой не е възкръсвал (едни момчета край Мъртво море, които изпуснаха бизнеса с първото съживяване, в този момент наблюдават деликатно!) Не, че са го желали, само че се е получило злокобно! Горкана Деси, толкоз млада и към този момент вдовица! Пък ние неотдавна ѝ пожелахме втори мандат. Лично на нея, на мъжа ѝ не толкова…

Обаче всичко ще се оправи, президентът ще се види с която би трябвало кралица и допускам, че ще ѝ показа и дамата до себе си. Така е редно. Ще се радваме за нея. Нека види и тя необятния свят. Наскоро се оплака, че диалозите към нея се въртели все към турски сериали и селфита. Представяте ли си в каква антиинтелектуална среда е принудена да живее?!

Злочеста е напряко като Мадам Злата, в случай че си спомняте: „ Да бяхме в Авропата, не щяхме да имаме тези работи; но тука... на простата земя, како ше сторим? “

На нейно място бихме трансформирал средата, до момента в който тя не ни е трансформирала. Но хората сме разнообразни.

 А за „ Стандарт “ какво да кажа повече. Той другарят Живков го беше сподели преди време: „ Ако плащаш с фъстъци, получаваш маймуни. “ Да, да, други Живков го споделяше! И след това пускаше банани…

Кралица Виктория… Почти като опита на несъстоялия се учен Рашидов да заведе Гена Димитрова на концерт в Москва 10 години след гибелта ѝ. Такова нехайно незнание рядко се среща. Трябваше да го създадат учен! Не че той го заслужава, учените го заслужават. 

Вторник, 9 октомври

Премиерът сподели, че у нас имало независимост на словото. И е прав, в случай че и да го иронизират. Свобода има. И медийна, и всякаква друга независимост. Как го беше споделил Марк Твен? „ Слава Богу, в тази страна имаме три прерогативи: независимост на словото, независимост на мисълта, и разсъдъка в никакъв случай да не ги използваме. “ Та загатвам, че въпросът е в потреблението, не в имането. 

Мога да ви посоча хората, които са се възползвали от свободата на словото. До един са в маргиналиите на публицистиката. Нали знаете, бележки в бялото поле. И там има живот, само че не е по този начин прекрасен.

Е, може и на тяхната улица да изгрее Слънце, в случай че Пеефски си удържи на думата и предложения в управителния съвет на фондацията си в действителност „ единствено изявени български публицисти, които постоянно намерено са отстоявали истината и не се опасяват да изразят персоналната си позиция. “ Нямаме поради себе си. Първо, тъй като ние в действителност намерено сме отстоявали истината или най-малко тази, която ни е налична, изразявали сме и персоналната си позиция, само че от време на време ни е било много шубе, щото… Щото рядко се търсят управителни фрагменти в медиите, пък ние по този начин сме привикнал. И, второ, с господин Пеевски си имаме персонална омраза. Ей по този начин за нема нищо. В нелепостта си преди време сме споделил, че наподобява като юридически в час по трудово и той не ни го елементарни. Може би тъй като не съумя да промени метода, по който наподобява, знам ли…

Мислиш свободно, пишеш каквото мислиш, а Пеефски се грижи нищо да не ти липсва, да си материално обезпечен. Представяте ли си какъв живот, единствено си крещя нека! Ама едва ли. Да го видя, няма да го допускам. Но аз няма да го видя. И вие също. Стигам до този извод, като употребявам метода, който Тери Пратчет назовава „ Екстраполация въз основата на предходно държание “. В нашия фолклор е прочут като приказката за лъжливото овчарче.

„ Из делниците… “, 14 април 2014 година: „ Ирена Кръстева продала вестниците си. В петък подписала контракт с ирландското сдружение „ Мedia Maker Limited ”, благосъстоятелност на Патрик Халпени, за продажбата на дяловото си присъединяване в „ Телеграф ”, „ Монитор ”, „ Политика ”, „ Меридиан мач ” и „ Борба ”. С завършването на договорката Кръстева излиза от българския пазар, се споделя в известието до медиите. “

И не, че ще ви се вършим на проникновен, само че още тогава сме коментирал с обезверение: „ Навремето, когато починал Талейран, съперниците му рекли: „ Интересно какво ли цели с това? ” И ние не знаем какво се крие зад тази мнима медийна смърт… “

„ Из делниците… “, 19 април 2016 година: „ Борисов: Делян Пеевски си отиде, напуща страната и скоро няма да е дъвка. Той е най-удобната дъвка за всеки, какво ще приказват след това не знам. ”

„ Из делниците “, 25 април 2018 година: „ Пеефски става съдружник с американската компания „ Nu Image Inc. “ Нейният български филиал “Ню имидж България ” купува 50% от „ Телеграф медиа “… “

Целта на всички тези интервенции, по откровените самопризнания на господин Пеефски, беше: „ основаване на високи журналистическите стандарти и одобряването на медийния плурализъм “. Човек не постоянно реализира задачите си. Но самото им формулиране към този момент обрисува положителните планове.

Та споделям, че и Борисов, и Пеевски са подготвени да дадат медийна независимост. Но и публицистите би трябвало най-малко да си пуснат фиша.

В една книга, която не е доста несъмнено, че е писана от Наполеон ( " Монолозите на Наполеон I " ), императорът споделя: " Не съм давал независимост, споделят? Значи те още имат вяра, че свободата е едно парче книга, покрито с няколко подписа? Туй е работа на жителите да поддържат своите права, своето достолепие, своята воля. Народът упражнява правата си, а не ги получава. Та белким аз трябваше да подсещам длъжностите на жителите? Това, изповядвам го, надминава моята добродетел. Те имаха деспота, който заслужаваха, и също така им съответстваше... "

Много одобрявам тези думи. Даже в дисертацията си съм ги турил. Беше много смела дисертация, само че ние, тъй като не сме простак, изчакахме да мине 10 ноември и тогава я защитихме. (Как внимателно намекнахме, че не сме елементарен публицист, а малко нещо сме се отъркал в нАуката, не ли?) 

Сряда, 10 октомври

Чувал сме фотографи да споделят, че една фотография приказва повече от хиляда думи. Тази поговорка, несъмнено, е израз на фотографски национализъм, да не кажа национализъм. Има фотоси, които споделят доста, има фотоси, които споделят малко, има и такива, които не споделят нищо. Но от време на време в действителност се случва една фотография освен да приказва повече от 1000 думи, само че и да изяснява цяла една партия, цяла една политика, цяла една страна. Ето я тази фотография:

 Нямате ли чувството, че всеки миг ще каже: „ Бау! Б-а-у-у-у “.  

Милиони години еволюция, с цел да стигнем до един лоялен кучешки взор! Е, кому беше нужно?! Това е по-грозно и от проскинезата! По грозно от ръкавите за целуване на Сюлейман Великолепни. Казвал ли съм ви? Султан Сюлейман Великолепни ходел със златен кафтан с четири ръкава. Два за ръцете и два за целуване от придворните. Лани на Прошки, Когато Цветанов, кметът на Сандански и други лица (?) се хвърлиха като котка на суджук да целуват ръка на Борисов, посъветвахме премиера да намерения по какъв начин това одеяние да се вкара в някаква модерна форма. Тогава ще престанат просташките подмятания, че целували премиера по задника, а ще споделят, че са го целували по ръкава.

Имаше някъде из историята или из легендите, не запомнил съм, един цар, който режеше главата на всеки, който е по-висок от него. Странното е, че Борисов не е невисок. Дебел да, само че невисок не. Та се чудя за какво ги е приучил по този начин да му приклякат. И това не е от през вчерашния ден. Имам в архива си фотография, от времето на кметуването, на която Цветанов му е клекнал по същия метод и го гледа правдиво в очите. А Цветанов има изразителни очи, в случай че сте обърнали внимание. И умее да си служи с тях, изключително пред Борисов. Изследователи от Сейнт Луис потвърдиха, че колкото повече власт има един човек, толкоз за по-висок се мисли. Което, в случай че е правилно, значи, че Борисов се мисли за исполин. Той Волен се мисли, та Бойко… Някои ниски хора са доста смешни. Но не щото са ниски. Сам по себе си ниският човек не е комичен. Смешен е невисок човек, който се навежда, когато минава през висока врата. Така написа Бергсон.

Казват, че една от аргументите Путин да си подбере Медведев за дубльор била в ниския му растеж. Трудно е да си по-нисък от Путин, само че Медведев го реализира и това го прави скъп.

Като споменахме Болния човек… Заедно с Бареков ще вършат закостенял блок за изборите. (Коментар на Монтескьо: Колкото повече луди се съберат, толкоз по-голям смях пада.)

„ Аз, вика Дудука, съм единственият законен представител в България на европейските консерватори “. Ей, знаете ли, че през днешния ден е международен ден на психологичното здраве? Казвам го просто, с цел да не не помни, а не да върша някакви подмятания, колкото и уместни да ви се костват.

Бареков изяснява, че ще се събират със Сидеров, щото „ той е най-старият родолюбец и реакционер на политическия терен с над 30-годишна процедура “.

Не, бе, не 30, 130! Даже малко над 130.

Понеже, както ви казахме нагоре, сме се поотъркал в нАуката и сме изучавал особено следосвобожденската ни история, та отговорно споделяме, че в архивите могат да се намерят сведения, че Сидеров е един от първите консерватори у нас, бил е сподвижник на Константин Стоилов, Тодор Бурмов, Димитър Греков. По това време е бил прочут с името Григор Начович, само че са му викали Велзевул, щото и тогава е бил подобен саможивец и злобар.

Сигурно би трябвало да кажа две думи за Велзевул (наричан също Веелзевул, Баелзебуб и т.н.). Буквално преведено името значи „ принц на мухите “. И тъй като нали мухите вървят по нечистотия, тор, изпражнения, та смисъла е за принц на мръсното, пошлото и злото. Велзевул е един от най-висшите демони и е най-неконтролируемият. Според екзорсистите вилнее през есента. За прогонването му би трябвало да прочетете Василиевите или Златоустовите молебствия, само че най-сигурно е с молитвите на Св. Киприян.

Пък в уеб страницата „ Барикада “ са пресъздали събитието по следния живописен метод: „ Сидеров и Бареков заровиха дудука. “

От вътре ме напъва да запитвам в чий заден двор са го заровили, само че малко ме е позор.

Ако отгърнете Уикипедия, ще видите, че там хомосексуализмът е избран по следния метод: „ Хомосексуалността значи сантиментално привличане, полово привличане или полови дейности сред представители на еднакъв пол. “ В случая сигурно можем да приказваме за сантиментално привличане, не ли? Просто ми хрумна да ви го кажа. Щото персонално ние най се дразним от латентните педерасти, неосъществените.

Четвъртък, 11 октомври

Човек когато желае да откри, ще откри каквото си желае. А когато не желае, в очите да му го навреш, отново няма да го види. Депутати от Българска социалистическа партия наклепали Борисов пред комисията на Пламен Георгиев КПКОНПИ, че е в спор на ползи поради мачове с негово присъединяване през май с ветераните на " Витоша " Бистрица, когато тимът се появи с фланелки с реклама на хазартна компания.

Комисията обаче го оневини изцяло с претекста, че да, той в действителност е носил тази фланелка, само че в никакъв случай не е давал единодушието си за това. Борисов по този начин обяснил по време на чуването в комисията. С една дума, облякъл е фланелката, само че не бил склонен. И излезе на терена с тази фланелка и цяла България го възприе като рекламен сътрудник на хазартната компания.

 Не наподобява като човек облечен насила….

Ние, хората с раздвоена психика, постоянно изпадаме в такива обстановки. Ето, през днешния ден не съм склонен с огромна част от написаното. Миналия път пък с нищо не бях склонен. По това си приличаме с него. Той, макар че е имал доста по-голям шанс със себе си, само че и той изпада от време на време във вътрешни несъгласия. Като това да облече фланелка, с която не е склонен.
Събранието на учените в Българска академия на науките избра издателя Иван Гранитски за член-кореспондент на Академията в региона „ Творци на изкуството и изкуствознание “. Бил ослепителен държавник със значимо наличие, създател на 35 книги…

Уф, май беше по-добре Веждито. Той си е елементарен тъпанар и нагаждач.

А Гранитски е ченге. Осветен е през 2008 година като сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Огнян. Е, ченге-академик е амортизирана вест. В Българска академия на науките ченгетата-академици се прескачат: акад. Георги Марков (Роман), акад. Константин Косев (Найденов), акад. Людмил Стайков (Василев), акад. Петър Кендеров (Симеон, Кадмий), акад. Васил Гюзелев (Крумов, Вълчанов)и т. н. и така нататък

Та Гранитски е ченге и доста крепък пич, уверен зложелател на Истанбулската спогодба и джендърите. Силвия Нейкова пусна фотография от корицата на новата стихосбирка на Боян Ангелов, където, на четвърта корица, има записка от Гранитски. Ама от тези, за които отвъд Ускорителя споделят, че кърти миФки: „ Новата книга на Боян Ангелов „ Последна риза “ е гласовит пестник връз ухилените муцуни на квазипостмодернистите и авариралите неолиберали-джендъри “; „ фаготистите на джендър-идеологията “, „ безумията на постмодернистите и посредствените словесни полюции на убогите духом “…

Горе-долу разбирам накъде бие. Само фаготистите не са ми ясни. Аз знам, че фаготистите са музиканти, които духат на един огромен, доста голям… инструмент, който с малко фикция може да бъде отъждествен на член. Освен това да има поради новият член-кореспондент.

Това имах поради нагоре, като споделих, че Вежди не заслужава да е учен, само че учените изцяло са заслужили Вежди.

Правителството купи за 43.2 млн. лева дупката на Гергов.

Тук се получи малко двусмислено, само че подсигурявам, че беше неумишлено. Обаче пък като се замислих, не изключвам бъдещето да удостовери и двата смисъла. Защото не е загадка за никого, че Гергов от много време си е дал задника чартърен на ГЕРБ. Той е толкоз дашен, че като нищо можете да си помислите, че има повече от един… Та купувайки дупката на Варна, в комплект със задника на Гергов, Борисов прави следващата неточност.

„ Освен, че е нагла и незаконна тази договорка е и искрено глупава като политически ход, написа юристът Владимир Дончев във ФБ. - Задкулисната цел е политическа сделка Борисов-Гергов и някакъв опит за премахване на Корнелия и преодоляване на алената партия… Сделката е толкоз оцапана, че по-скоро ще консолидира алената маса против Гергов. “

Нинова към този момент се произнесе: „ Сделката във Варна е на задкулисието. Имаме политическа позиция на ИБ на Българска социалистическа партия нашите съветници в Оценка за съвместимост на Варна да не поддържат тази договорка. “ И те не я поддържаха.

Да го кажем с думите на Фуше: " Това е повече от закононарушение, това е неточност. " Щото ние на закононарушенията към този момент навикнахме.

Грешка, тъй като не носи политически дивиденти. Което, обаче не значи, че не са вероятни различен тип дивиденти, истински. Казвал ли съм ви, че финикийците са измислили буквата „ О “? Като видели силата на парите и възкликнали: „ О-о-о! “

Стане ли дума за пари, всички сме от една партия. 

Петък, 12 октомври

Вместо да ви кажа, ще ви запитвам. Някой чувал ли е кого гласят за основен секретар на Министерство на вътрешните работи? Много се закучи тоя избор. Чавдар Николов ми сподели, не знам дали е правилно, че бавели избора тъй като не можели да намерят по-тъп от министъра. Не го имам вяра. И на доктрина, и на процедура, колкото и да е тъп един човек, постоянно може да се откри по-тъп от него. А в тази ситуация с министър Маринов коментаторите се подвеждат по външния тип, изключително по формата на главата, която е малко ямук. Но това са забежки във френологията (Йозев Гал) и престъпната антропология (Ламброзо), отречени от времето теории.

Премиерът Бойко Борисов подреди на ръководителя на УС на АПИ Светослав Глосов да откри законови механизми и да извади „ Джи Пи Груп ” от плановете с европейско и държавно финансиране. „ Прокуратурата, вика, да ги упрекна и вкара в пандиза. Аз не съм проверяващ орган, моята политическа воля стига до там всеки, който е обвинен и тече следствие, да го извадя от състезанията и да си потвърди правотата, в случай че е подобен. ”

Вероятно не е належащо, само че за всеки случай ще ви преведа станалото. Щото методът е обичаен: И да знаете, който заловен гори! Останалите продължаваме!

Цариградската патриаршия реши да разгласи Украинската православна черква за независима (автокефална). Приятелят само че Борисов Порошенко ликува за сметка на приятеля на Борисов Путин: „ Това е огромна победа за боголюбивия украински народ над московските демони, победа на положителното над злото, светлината над тъмнината " … " неуспех за концепцията на Москва като Трети Рим ".

Контрабандистът на цигари газ пикае! Щял да къса евхаристичните си връзки с Константинополската патриаршия. (Казано простичко, няма да ядат и да пият дружно.) Защото Константинополската патриаршия пресякла алената линия и приела пагубно за себе си и за православието решение.

И като сме на попските работи, да отметнем още една тематика. В Народно събрание гледат на първо четене измененията в Закона за вероизповеданията. Ще изравняват заплатите на поповете с тези на учителите. А вероизповеданията, изповядвани от повече от 1% от популацията (на процедура православието и ислямът), ще получават държавна дотация. За всяко самоопределило се лице ще се получават по 10 лева от страната, само че не повече от 15 млн. лева за изповедание.

11 лв. дотация за всеки глас на партиите, 10 лева на дедо поп за всеки самоопределил се... А стига, бе, няма ли край?!

Не, няма край. В „ 24 часа “ хищна ръка към дотациите протяга и основният Зюмбюлев. Да се вземели дотациите от партиите и да се дадели на вестниците. По-точно да се дадели като ваучери на читателите, с които да се абонират за вестници.

  „ 24 часа “: „ Държавата би трябвало да подкрепи свободната преса. “ Съгласен съм. Свободната!

Не знам, не съм единомислещ. От една страна без вестници българинът ще бъде неинформиран. Но пък, въпреки това, с вестници ще бъде дезинформиран. И не мога да реша кое е за предпочитане.

Погледнете отново горната фотография. Тя е от побратима на „ 24 часа “ „ Труд “. Вестникът на Блъсков (Пеефски) е оповестил война на целия свят.

Изпускаме го, да знаете! Предупредих ви, че го изпускаме. Започна да дава доказателства за психологична ентропия в действително време. Не може човек, който е в центъра, да разгласи Гутериш, Мария Гарсес и други коскоджамити европейски и международни водачи за врагове на България. Спасява ни единствено това, че те не четат „ Труд “. Той кой ли към този момент го чете, де…

To be continued

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР