Поне осем души са загинали, а няколко десетки са ранени

...
Поне осем души са загинали, а няколко десетки са ранени
Коментари Харесай

Мощни земетресения във Филипините, има жертви

Поне осем души са починали, а няколко десетки са ранени при двете поредни трусове, раздрусали острови в северната част на Филипините, оповестиха управляващите, представени от " Франс прес ", съобщи Българска телеграфна агенция. Трусовете са регистрирани в период от няколко часа в провинция Батанес - група от дребни острови в протока при най-големия индонезийски остров Лусон.

Ужасени хора бягаха измежду нощ от домовете си, а филипинските медии разпространиха фрагменти с разрушени здания и прекратени пътища.

Двата труса бяха с магнитуд от 5.4 и 5.9 по скалата на Рихтер, съгласно американския Геофизически институт. Предупреждение за заплаха от високи талази цунами не е издавано.

Много филипинци са спели при първия трус, усетен в 04.15 ч. локално време, последван след няколко часа от втори, по-мощен.

Кметът на Итбаят в провинция Батанес сподели за Агенция Франс Прес, че починалите са 8, а ранените - 60.

Жертвите са затрупани до момента в който са спели. Докато към засегнатия регион пътувал екип за определяне на вредите, станал вторият трус и екипът почнал да оказва помощ на ранените, съобщи Асошиейтед прес.

Филипините се намират в така наречен Тихоокеански огнен пръстен - зона на мощна сеизмична интензивност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР