Поне на първо четене този обект е безупречен Националната агенция

...
Поне на първо четене този обект е безупречен Националната агенция
Коментари Харесай

Какво установи проверката в магазин CBA Болеро в Бургас

Поне на първо четене този обект е безукорен

Националната организация по доходи (НАП), Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) влязоха тази заран на инспекция в един от обектите на верига „ “ в Бургас . Инспекторите посетиха магазина до хотел „ Аква “, който най-малко на първо четене ще се окаже безукорен.

В интерес на истината това е измежду най-хубавите магазини на тази верига и напряко си е за образец.  В надалеч по-съмнително положение, например са обектите в ж.к. “Зорница “ и на бул. “Христо Ботев “, които в идващите дни също ще бъдат тествани, заканиха се инспекторите.

Тяхната акция стартира през днешния ден и ще засегне и непознатите хранителни вериги.

При инспекциите следим дали се съблюдава Законът за отбрана на потребителите и най-много дали са налице нелоялни търговски практики. Кампанията стартира от през днешния ден – 15 февруари и ще продължи до 31 март, анонсира основен контрольор Кристина Касабова от КЗП.

В магазин „ Болеро “ те ревизираха дали питателните артикули имат оповестена цена, правилно ли е изписано понижението, в случай че има такова и дали цените се изписват за 100 грама или за кг. Законната комерсиална процедура е да се показва за кг, посочи контрольор Касабова.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО:



Служителките от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) в Бургас проверяха периодите на валидност, дали млечните артикули и яйцата се съхраняват при подобаваща температура и етикировката на продуктите.

Проверяваме и документите за генезис на стоките, както и осъществяването “, сподели доктор Териза Тикашвили. Тя посочи, че се е случвало в магазините да намерят артикули, които са с изминал период на валидност – до 1-2 дни, само че това по думите й било по-скоро неточност на чиновниците в съответния магазин.

Проверки се правили и в огромните вериги, посочи доктор Тикашвили.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО:



Инспекторите от приходната организация направиха контролна инспекция на документите и касовите апарати. Официална информация няма, само че поради бързото привършване на работата, може да се допусна, че всичко по тази линия е безупречно. 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР