Поне 300 мъже, работещи за свързваната с Кремъл частна военна

...
Поне 300 мъже, работещи за свързваната с Кремъл частна военна
Коментари Харесай

Поне 300 убити и ранени руснаци в Сирия

Поне 300 мъже, работещи за свързваната с Кремъл частна военна компания “Вагнер ”, са убити или ранени в Сирия предходната седмица, настояват три източника на Ройтерс, които са осведомени със случилото се.
Руски боен доктор съобщи, че към 100 са убитите, а прочут на няколко от бойците твърди за над 80 жертви. Загубите съответстват с борба на 7 февруари край сирийския град Дейр аз Зур, където по данни на Съединени американски щати водената от Вашингтон коалиция е атакувала сили, лоялни на президента Башар Асад.
Първоначално бе обявено, че убитите са сирийци, само че след това се появиха изказвания, че са били руснаци. Кремъл от своя страна разгласи, че работи с данни за военнослужещите в Сирия и няма информация за други руснаци там.

 SYRIA: Putin’s private army

Подозренията за сходни загуби на Москва демонстрират надалеч по-голямата съветска военна интервенция в Сирия и засиления риск от директен конфликт със Съединени американски щати в арабската страна.

Ранените наемници от “Вагнер ” са евакуирани от Сирия през последните няколко дни и са изпратени в четири съветски военни лечебни заведения, настояват пет осведомени източници на Ройтерс. Военният доктор декларира, че в неговото лечебно заведение са настанени над 50 бойци, една трета от които са тежко ранени. Те били върнати със особено оборудвани за лекуване военно-транспортни самолети. Според различен източник в понеделник в Москва пристигнали най-малко 3 самолета с ранени. Бившият съветски народен представител Виктор Алкснис пък твърди, че получил информация за 334 убити.

В четвъртък говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че съгласно предварителни данни евентуално 5-ма руснаци са починали в региона на Дейр аз Зур. Но отхвърли те да са били част от постоянната войска.

Вчера и представителят на Кремъл Дмитрий Песков акцентира, че няма нови данни за броя на убитите руснаци в Сирия. Ден по-рано той сподели, че президентът Владимир Путин не е засекретявал информация от подобен темперамент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР