Поне 12 летателни обекта пресякоха небето над София откъм Копитото

...
Поне 12 летателни обекта пресякоха небето над София откъм Копитото
Коментари Харесай

Сателити на Илън Мъск или влакчета от НЛО?

Поне 12 летателни обекта пресякоха небето над София откъм Копитото на Витоша съвсем в редица, в посока югоизток, в 21,50-22 часа на 16 април. Обектите бяха видяни от наблюдателни столичани, които разгласиха фотоси и започнаха да задават въпроси - какви са тези странни летящи обекти и идват ли извънземни?
Феноменът продължава към този момент няколко дни. Обектите обаче не са летящи чинии, а минисателити в ниска орбита (550 км) на SpaceX, компанията на Илон Мъск. Целта на плана е благодарение на мини спътници в орбита към Земята да бъде обезпечен бърз и благонадежден интернет на повече точки на земното кълбо.

Хиляди дребни спътници обикалят планетата, с цел да образуват мрежа. Те бяха изстреляни от „ Кенеди спейс център” във Флорида на 18 март 2020 година и са общо 60. Виждат се ясно, защото са изстреляни скоро и към момента не са набрали нужната височина. До 3 април 2020 година в орбитата ни са изстреляни 358 спътника от плана „ Старлинк “. Те се движат под избрана траектория и погледнати от земята наподобяват като светлинки, подредени в съвсем права линия.

Сателитите ще могат да се видят още веднъж на 20 април. Те стартират да преминат малко северозападно от зенита от към 20:45 ч. до след 21 ч.

" Макар в този момент да е забавна, тази панорама скоро ще стане досадна и ще попречи съществено на астрономите - експерти и фенове, да си правят работата. Няколко компании плануват в околните години да изстрелят общо 50 000 + дребни спътника на ниска орбита за всеобщ Интернет и по този начин небето ще бъде наситено от " НЛО-та ", та чак няма да го познаем към този момент в настоящия му тип!

Има предизвестия и Апел от астрономите, да не се прекалява с това всеобщо пренаселване на пространството с обезпечено сигурен предстоящ галактически отпадък, който няма по какъв начин след това да бъде събран и е рисков за пилотираните галактически задачи, пък и за останалите работещи в орбита спътници. Например в случай че МКС бъде ударена от подобен към този момент неуправляем сателит и пострадат хората вътре, след това ще има " Опа извинете, не трябваше да става по този начин ", само че ще е малко късно... Отделно от това е радио-замърсяването - към този момент няма да има радио-тихи места по Земята ", написа във Фейсбук Пенчо Маркишки, астроном от института към Българска академия на науките.

Хора, следените напоследъ вечер в небето редички от движещи се светлини НЕ СА НЛО, а спътниците StarLink на...
Posted by Pencho Markishky on Saturday, April 18, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР