Помощта за бедните е "паспортът към рая" за християните, заяви

...
Помощта за бедните е "паспортът към рая" за християните, заяви
Коментари Харесай

Папа Франциск: Помощта за бедните е "паспортът към рая"

Помощта за бедните е "паспортът към парадайса " за християните, съобщи през днешния ден папа Франциск на литургия в базиликата "Свети Петър " в наличието на хиляди небогати хора - бездомни, бежанци и безработни, пристигнали благодарение на благотворителни организации от цяла Европа.

Франциск означи за първи път Световния ден на бедните, нов католически празник, който той разгласи след закриването на Годината на милосърдието, оповестиха международните организации.

"Бедните са тези, които откриват за нас пътя към небето; те са нашият паспорт за парадайса. За нас е евангелски дълг да се грижим за тях ", сподели Светият отец. Той осъди безразличието към бедните като огромен грях и сподели на вярващите, че не е задоволително да не правят зло през живота си и да се придържат само към Божиите заповеди, а да оказват помощ на хората в потребност.

По време на службата папата бе асистиран от 12 души - мигранти, бездомни и безработни, а една от молитвите беше прочетена от сирийски емигрант.
След месата Франциск провежда обяд в залата за аудиенции на Ватиканския замък за 1200 небогати. Останалите ще обядват в няколко от ватиканските семинарии.
Франциск, който назовава себе си "обикновен духовник ", съобщи след избирането си за папа, че желае да управлява "бедна черква за бедните ", напомни Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР