Помощта от 375 лв. е доситгнала до 3000 семейства. Това

...
Помощта от 375 лв. е доситгнала до 3000 семейства. Това
Коментари Харесай

3000 семейства са получили целева помощ от 375 лв.

Помощта от 375 лева е доситгнала до 3000 фамилии. Това съобщи общественият министър Деница Сачева по време на петъчния парламентарен надзор.

Тя добави, че ведомството ще й предложи промени в целевата помощ още идната седмица в Министерския съвет. Едно от тях е повишение средномесечния приход на член от фамилията при кандидатстване за помощта.

Деница Сачева, министър на труда и обществената политика: Помощта от 375 лева е достигнала до 3000 фамилии. Смятаме да предложим промени в целевата помощ още идната седмица в Министерския съвет. Едно от тях е повишение средномесечния приход на член от фамилията при кандидатстване за помощта на 150% от минималната работна заплата и да стигне 915 лева Предвиждаме още да се взима не средномесечния приход на член от предходния месец, а от времето когато учебното заведение е въвело ограничавания за образование.

До 12 ноември са подадени 252 заявки за разпределяне на месечна целева помощ за фамилии с деца до 14-годишна възраст при оповестено изключително състояние или оповестена изключителна епидемиологична конюнктура. Сачева посочи, че са утвърдени 49 заявки, а 113 са отхвърлени заради надвишаване прага на приходите или поради неоснователни претекстове

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР