Помощта от 110 лв. на мегаватчас от държавата за бизнеса

...
Помощта от 110 лв. на мегаватчас от държавата за бизнеса
Коментари Харесай

Ето как ще се дават помощите за скъпия ток на бизнеса

Помощта от 110 лева на мегаватчас от страната за бизнеса ще се дава на база платени към този момент сметки. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев. Думите му значат, че първо би трябвало да платите сметката и след това ще получавате държавна помощ т.е. първите помощи ще дойдат по-далеч във времето – да вземем за пример сметките за октомври се заплащат ноември, т.е. тогава всеки, търсещ помощ, ще има документ, с който да я желае.

Следва удостоверение и чак тогава превеждане на помощ. 

Що се отнася до АЕЦ " Белене ", служебното държавно управление ще предложи на Народното събрание да вземе решение – кабинетът ще го впише като алтернатива за насърчаване на енергетиката ни. Според Янев, откакто имаме купени 2 реактора поради " Белене ", те би трябвало да бъдат употребявани – дали с цел да се прави АЕЦ " Белене " или с цел да отидат в АЕЦ " Козлодуй ", за служебния министър председател няма значение.

Изглежда казусът е в ръководството на сдружението. Така наподобява – чакаме разбора, само че най-вероятната причина е, че едно сдружение разчита на обществения детайл т.е. няма по какъв начин да няма отопление за софиянци. Защото е огромно, тъй като става въпрос за София, разяснява Янев по въпроса с " Топлофикация София ".

Припомняме, че през вчерашния ден, 28 октомври, стана ясно, че страната поема дълга от 131 млн. лв. на " Топлофикация София " посредством Българския енергиен холдинг (БЕХ). Сега Янев съобщи, че в действителност БЕХ е поел толкоз задължения на топлофикационното сдружение, че страната е купила " Топлофикация София ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР