Помощникът на руския президент каза, че на 29 март Украйна

...
Помощникът на руския президент каза, че на 29 март Украйна
Коментари Харесай

Москва: Предложенията на Украйна съдържат отказ от ядрени оръжия и от членство в НАТО

Помощникът на съветския президент сподели, че на 29 март Украйна за първи път е показала подготвеност да извърши най-важните условия, с цел да построи естествени връзки с Русия в бъдеще, оповестява ТАСС.

Писмените оферти на Украйна, предадени на Русия на срещата в Истанбул във вторник, съдържат отвод на Киев да се причисли към НАТО, както и отвод от нуклеарни оръжия.

Това сподели в сряда ръководителят на съветската делегация, помощникът на съветския президент, Владимир Медински, пред телевизионния канал " Русия-24 ".

„ Вчера киевските управляващи за първи път през всички предишни години обявиха подготвеност за договаряния с Русия. Те ни предадоха правилата на вероятно бъдещо съглашение, записани на хартия, които плануват: отвод от присъединение към НАТО, установяване на безблоковия статут на Украйна, отвод от нуклеарни оръжия и други оръжия за всеобщо проваляне “, сподели Медински.

По думите му, предложенията на Украйна, наред с други неща, съдържат отвод за разполагане на непознати военни бази и военни контингенти, както и обвързване за осъществяване на военни учения единствено със единодушието на държавите-гаранти, в това число Русия.

Ръководителят на съветската делегация акцентира, че в случай че всички тези отговорности бъдат изпълнени от Киев, тогава опасността от основаване на плацдарм на НАТО на украинска територия ще бъде отстранена.

Медински съобщи още, че Русия е била принудена да стартира интервенция в Украйна, защото има неопровержими доказателства, че Киев е подготвял атака в Донбас.

„ Има неопровержими доказателства, че Киев е възнамерявал да стартира атака против Донбас в близко бъдеще и тогава Русия по този начин или другояче трябваше да се застъпи за десетки и десетки хиляди наши съветски жители, които живеят там. При тези условия Русия беше принудени да стартират специфична военна интервенция ", сподели още помощникът на Путин.

Според Медински към този момент е потвърдено, че на територията на Украйна е осъществена „ целенасочена работа по основаването на биологично оръжие “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР