Помощник-шерифи от Вирджиния и медицински персонал се борят с вързания

...
Помощник-шерифи от Вирджиния и медицински персонал се борят с вързания
Коментари Харесай

Ново видео с полицейско насилие над чернокож в САЩ

Помощник-шерифи от Вирджиния и медицински личен състав се борят с вързания с белезници Айвър Отиено, 28-годишен негър мъж, в продължение на няколко минути в щатска психиатрична болница, преди той да почине, демонстрира видеозапис, публикуван от Ройтерс и други медии

Схватката е станала на 6 март, когато Отиено е бил признат в Централната държавна болница в Питърсбърг, Вирджиния, съгласно прокурора на окръг Динуиди Ан Кабел Баскервил.

Смъртта на Отиено, която притегли националното внимание, е последният образец за гибел на негър мъж по време на интервенция с принуждение от органите на реда.

Полицията арестува и упрекна трима някогашни чиновници на психиатричната клиника и седем помощник-шерифи на окръг Хенрико , Вирджиния, в ликвидиране втора степен при гибелта на Отиено. Повечето от помощник-шерифите и болничните чиновници, забъркани в тази ситуация, също са чернокожи. Голямо жури във вторник публично повдигна обвинявания против десетте упрекнати лица.

Семейството на Отиено, откакто е видяло предходната седмица видеото, сподели по време на конференция във вторник вечерта, дружно с техния юрист Бен Кръмп, че рецесия от психологично заболяване не би трябвало да бъде " смъртно наказване ".

" Айвър беше моето бебе. Той беше специфичен, беше грижлив, беше любящ ", сподели Каролин Оуко, майката на Айвър. " Тези 10 чудовища, тези 10 нарушители, бях щастлива да чуя, че са упрекнати. Но това е единствено началната стъпка. Ще реализираме правдивост за Айвър. "

В прелиминарен отчет на правосъдни лекари се споделя, че Отиено, който имигрира в Съединени американски щати от Кения, когато е бил на четири години, е умрял от задушаване . Прокурорите споделят, че им е обяснено, че той е бил арестуван по време на процеса на приемане, тъй като е бил " борбен ".

Но Кръмп сподели, че видеото ясно демонстрира Отиено е с белезници и окови на краката и сложи под въпрос за какво е било належащо голям брой служители на реда да го задушат , откакто към този момент е бил арестуван.

Властите не изключиха повдигането на нови обвинявания или арести.Все още не се оповестява за какво Отиено е бил арестуван или за какво е бил изместен в психиатричното здравно заведение.

Смъртта на Отиено идва след, включващ няколко служители на реда от Мемфис, които биха Тайър Никълс след инспекция на пътя. Никълс умря след удари с ръце и крайници.
 Разпуснаха звеното на биячите в Мемфис
Разпуснаха звеното на биячите в Мемфис

Отговор на апелите за полицейска реформа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР