Помощник-капитанът на кораба Руен“, който е бил ранен, е получил

...
Помощник-капитанът на кораба Руен“, който е бил ранен, е получил
Коментари Харесай

Раненият помощник-капитан от похитения кораб „Руен“ пътува към България

Помощник-капитанът на кораба „ Руен “ , който е бил ранен, е получил нужната болнична помощ в Оман и е на път за България, предаде БНР, като се базира на Министерството на външните работи.

Според индийски медии той е ранен

Българският кораб „ Руен “, плаващ под малтийски байрак, беше взет на абордаж след случай в Арабско море край крайбрежията на остров Сокотра в Йемен предходната седмица. Предполага се че корабът е  похитен от сомалийски пирати , а последната маркирана локация е край крайбрежията на самообявилата се за самостоятелна провинция Пунтленд в Сомалия.

Не е ясно дали към този момент се водят договаряния за освобождение на кораба  и дали е пожелан откуп.

„ Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка със сегашната обстановка в района “, акцентира компанията притежател на отвлечения транспортен съд

Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader дружно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд  беше атакуван на 19 ноември  и сега е закотвен край крайбрежията на пристанище в Червено море. Хутите даже го превърнаха в туристическа атракция.

Останалите моряци на корабите Galaxy Leader и „ Руен “ са в положително здравословно положение. Българските управляващи работят с сътрудници и страни, които имат техни жители на борда на корабите, за освобождението на плавателните съдове и екипажите им.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР