Ползи от покълналия чесън и чесновата вода за здравето. Предпазват

...
Ползи от покълналия чесън и чесновата вода за здравето. Предпазват
Коментари Харесай

Чеснова вода за силен имунитет

Ползи от покълналия чесън и чесновата вода за здравето. Предпазват от вируси и укрепват имунната система.

Чесновата вода укрепва имунната система и прочиства организма от отрови и има доста мощен резултат против всички типове възпаления – вирусни, гъбични и бактериални. Счита се за едно от най-силните естествени средства.

Как да приготвим чеснова вода
Обелете скилидка чесън и я нарежете по дължина, сложете я във вода, покрийте с чинийка и я оставете да престои на стайна температура за 24 часа. Изпийте водата. Повтаряйте тази процедура най-малко седем пъти за един месец. Най-добре би било да пиете напитката приблизително два пъти седмично.

Тази напитка ще укрепи имунната ви система, ще прочисти тялото от насъбраните отрови и ще предотврати редица болести, в това число високо кръвно налягане, инфектиране, грип, вируси и бактерии, само че и най-сериозните болести като рак.

Ползи от пкълналия чесън
Може да не го знаете, само че покълналият чесън е даже по-здравословен от елементарния чесън, тъй като е по-силен антиоксидант. Неговите противовъзпалителни и противоракови свойства, както и мощният резултат, който оказва върху сърдечно-съдовата система, са още по-силни.

Някои растения, като картофите, са нездравословни, когато покълнат, тъй като тогава отделят избрани отрови, само че при чесъна не е по този начин. Най-здравословен е, когато покълне, тъй като тогава доближава цялостния си капацитет и хранителни стойности.

Вижте още: Картофени кюфтета

Затова самоуверено оставете чесъна да покълне и по-късно го използвайте. Ето по какъв начин.

Поставете половинките чесън, които ви останаха от водата в чинийка и покрийте с чаша. Оставете на стайна температура. По този метод чесънът ще пусне кълнове доста бързо. Покълналият чесън е най-добре да се употребява свеж, като се прибавя към салати, питиета или поръсва върху ястия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР