Поляците ще могат да пътуват до САЩ без виза от

...
Поляците ще могат да пътуват до САЩ без виза от
Коментари Харесай

Незабавно махат визите за поляци за САЩ

Поляците ще могат да пътуват до Съединени американски щати без виза от началото на идната седмица, разгласи през днешния ден полският президент Анджей Дуда, представен от Ройтерс.

Той добави, че формалното известие ще бъде направено по-късно през днешния ден във Вашингтон. По думите му това е " значима и добра вест " за 37-те милиона поляци и 10-те милиона поляци в Съединени американски щати.

Застанал до американския дипломат във Варшава Жоржет Мосбахер, Дуда благодари на президента Доналд Тръмп за решението му да включи Полша в листата на страните от федералната стратегия за безвизов режим.

От 11 ноември, когато е Денят на независимостта - националният празник на Полша, - поляците ще могат да обитават до 90 дни на територията на Съединени американски щати за туризъм или бизнес. Това решение на Вашингтон се очакваше от дълго време в Полша, която е един от най-близките съдружници на Съединени американски щати в Европа със здрави двустранни политически, търговски и военни връзки, означи Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР