Полуостров Крим се оказа Ахилесовата пета на Путин, коментира анализаторът

...
Полуостров Крим се оказа Ахилесовата пета на Путин, коментира анализаторът
Коментари Харесай

Билд: Крим се оказа Ахилесовата пета на Путин

Полуостров Крим се оказа Ахилесовата пета на Путин, разяснява анализаторът на " Билд " Юлиан Рьопке. Коментирайки гърмежа по БДК " Новочеркаск ", той позволява, че ударът е нанесен с две ракети Storm Shadow. По-рано украинската войска смъкна четири съветски Су-34, изхвърчали от Крим. Според мнението на анализатора Крим е Ахилесовата пета на Путин по няколко аргументи: 
Географското разположение на полуострова разрешава на разследващите самолети на НАТО, които летят над Черно море, да записват напредването на съветските войски и да засичат радиосъобщенията. Тези данни се предават на украинската войска.
Крим е в зоната на обхват на ракетите, които получава Украйна от западните сътрудници. Далекобойността на Storm Shadow да вземем за пример е 250 км, на Patriot - 160 км. Феодосия, на чието пристанище беше разрушеният крайцер " Новочеркаск ", е на 250 км от най-предната точка на фронтовата линия. 
Западните страни не признават Крим за съветски и по тази причина украинската войска може да нападна полуострова с наличното си оръжие.
В Крим продължава да има хиляди украинци, недоволни, че островът е окупиран. Те могат да създадат мрежа за информация и да предават данни на Киев.  
Руският канал Astra популяризира данни без никакво удостоверение, че на опустошения през вчерашния ден крайцер е имало 77 членове на екипажа, 23-ма, от които се считат за починали, а 33-ма се водят в неопределеност. Официалните съветски данни са за двама починали и няколко ранени. Тази информация надали ще бъде поправена. Така беше и предходната година, когато бе ударен флагманът на съветския черноморски флот " Москва ". Тогава по-голямата част от екипажа почина, само че това не бе публично обявено. Имаше единични случаи на наставнически митинги, че не могат да открият децата си, курсанти на борда на " Москва ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР