Получихме няколко удара по доверието към нас, каза Паунд пред

...
Получихме няколко удара по доверието към нас, каза Паунд пред
Коментари Харесай

В МОК притеснени от липсата на реакция срещу корупционната криза

" Получихме няколко удара по доверието към нас ", сподели Паунд пред BBC.

Международният олимпийски комитет (МОК) беше упрекнат от висшия негов член Дик Паунд, че не подхваща нищо против възходящата " корупционна рецесия ".

В последния случай полицията в Бразилия обискира дома на Карлос Нузман, ръководител на организационния комитет на игрите в Рио де Жанейро и началник на БОК (Бразилски олимпийски комитет). Нузман е упрекнат, че е раздавал подкупи, с цел да завоюва семейството. Паметливите си спомнят по какъв начин в края на 80-те години на предишния век Албертвил победи София в борбата за зимна Олимпиада.

 Започна вълнуващото зрелище по разкриване на Олимпиадата
Започна вълнуващото зрелище по разкриване на Олимпиадата

Церемонията подчертава върху опазването на природата

В понеделник Томас Бах, началник на МОК, показа, че неговата организация ще реагира, когато има доказателства.

 Томас Бах
Източник:

Томас Бах

Паунд приказва пред BBC по време на сесията на МОК в перуанската столица Лима: " Какво вършим против всички тези удари, нищо не вършим? Трябва да признаем, че не подхващаме задоволително дейности ".

Нузман е упрекнат, че посредством финансови средства си е обезпечил поддръжката на някогашния началник на ИААФ Ламин Диак. В случая беше забъркан и четирикратният олимпийски сребърен медалист Франки Фредерикс, който беше отхвърлен от атлетиката, до момента в който е разследван.

През април шейх Ахмад Ал-Фахад Ал-Сабах, високопоствен началник във ФИФА и ръководител на Олимпийския съвет на Азия подаде оставка, откакто беше намесен в корупционен случай. Кувейтецът беше упрекнат от медиите, че е обвързван с Ричард Лай, който беше осъден след признанието си, че е взел рушвети на стойност 950 хиляди $.

 Снимка 312414
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР