Получихме няколко обаждания от хора, които твърдят, че това е

...
Получихме няколко обаждания от хора, които твърдят, че това е
Коментари Харесай

Все още не е намерен собственикът на спасената игуана в Стара Загора

Получихме няколко позвънявания от хора, които настояват, че това е тяхната игуана. Когато запитвам дали е маркирана, споделят че не е, а някои дават отговор шеговито, че в България има доста игуани. " Това изяснява пред bTV Радослав Михайлов - шеф на Зоопарка в Стара Загора.

По думите му това приказва, че тези които желаят да отглеждат такива животни, не познават законодателството.

Той прецизира, че игуаната се счита за заплашен тип, само че би трябвало да има регистрация. Всеки, които си закупи игуана, би трябвало да я записва в съответния Регионална инспекция за опазване на околната среда, разяснява Михайлов.
 Хванаха еднометрова игуана на дърво в Стара Загора
Хванаха еднометрова игуана на дърво в Стара Загора

Влечугото към този момент е в старозагорската зооградина

Еднометрова зелена игуана бе свалена от липа в Стара Загора през вчерашния ден. Близо 10 души участваха в избавителната интервенция. След това игуаната беше прегледана, нахранена и настанена на несъмнено място.

Когато екипите идват на място се оказало, че животното е на към 15 метра височина.

Игуаните не са рискови животни, те са безобидни, листохранещи се, обичат да се катерят по високи клони. С неустойчива телесна регулация са, тъй че им трябват много грижи в нашия климат. През зимните месеци би трябвало да се отглеждат с нагревателни уреди и да имат много огромно количество вода, уточни още ветеринарят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР