Една година след загубата на Явор и Ани, близки и

...
Една година след загубата на Явор и Ани, близки и
Коментари Харесай

Протест за годишнината от загубата на Явор и Ани, прегазени на пешеходна пътека

Една година след загубата на Явор и Ани, близки и другари на трагично починалите влюбени още веднъж се събраха на митинг на кръстовището на бул. „ Сливница " и ул. „ Русе ", където двойката бе прегазена на пешеходна пътека.

Десислава Малчева, майката на Ани, раздаде стикери с надпис " Ключът е любовта " на присъстващите на митинга жители и благодари на медиите, че го отразяват.

" Една година по-късно, ние сме тук с Инициативен комитет " Заедно против безумията по пътищата " – хората, които тъкмо преди една година, когато се случи нещастието с Ани и Явор, направиха първия митинг и в продължение на 50 дни вършиха митинги с искане за прекъсване на войната по пътищата ", сподели Десислава Малчева.

Майката на Ани изясни, че през тази една година, макар многото направени срещи, това, което се случва не е задоволително, с цел да забележим едни позитивни резултати.

" За голямо страдание, всеки ден по малкия екран има вести, че губим човешки животи. Ние от Инициативен комитет " Заедно против безумията по пътищата " считаме, че това, че цялото общество намира за обикновено всеки ден да чува тези вести и да няма огромен отзив, и да няма огромно предпочитание всички дружно да работим тази война да спре, за доста обезпокоително ", съобщи тя.

Десислава Малчева акцентира, че точно по тази причина през днешния ден още веднъж се събират на пешеходната пътека, с цел да припомнят още веднъж на цялото общество, че нямаме право да губим човешки животи по този безразсъден метод. " Днес бяхме на гроба на Ани и Явор. През един гроб от нас, имаме три паметника един до различен нацяло семейство – татко, майка и дете на 11 година Потресаващо е това нещо, което се случва, по тази причина се молим на цялото общество да обърне внимание, да работим дружно, както и на институциите ", прикани тя.

Майката на Ани добави, че на мястото на нещастието липсва камерата за скорост, която бе обещана да се сложи тук. " Една година по-късно камера за скорост няма ", добави тя.

Евгени Василев от Инициативен комитет „ Заедно против безумията по пътищата " описа, че случаят с Явор и Ани е станал пред неговия блок. „ Тази кола влезе в персоналното ни пространство, все едно мина през нашите холове. Това, че ние сме оживели, а някои други са починали, е въпрос на шанс. Ние не можем да разчитаме постоянно на този шанс. Никой не може да оцелее в тази обстановка ", съобщи той.

Василев напомни нещастията с журналиста Милен Цветков, с 14-годишния Филип Арсов. „ Стефан, който в Банкя почина, беше пасажер в автомобил, който самокатастрофира. Никой не е застрахован от това нещо. Всеки може да загине, в случай че не съблюдаваме закона ", акцентира той и добави, че страната би трябвало да влезе в ролята си.

По думите му множеството начинания на страната са единствено планове. „ Другото, което се даде обещание тържествено, беше слагането на стационарна камера в този сектор на булеварда. Тя към момента не е осъществена ", сподели още Василев.

Жулиета Михайлова, също от инициативния комитет, обърна фокуса на вниманието към осъзнаването на обществото, тъй като това чудовищно събитие – войната на пътя, в действителност, е артикул на нашето общество. „ Ние сами сме го създали и ние сами би трябвало да се борим. Инфраструктурата може да бъде оправена, а по какъв начин ще оправим съзнанието на хората ", попита тя и означи, че България е на челни места по гибел на пътя, което приказва за световен проблем на всички равнища.

С този митинг от инициативния комитет желаят да насочат зов към жителите за отговорност и осъзнатост, както и към институциите за съответна работа.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР