Получени са сигнали за бомби в училища в няколко града

...
Получени са сигнали за бомби в училища в няколко града
Коментари Харесай

Сигнали за бомби са получени в училища в София, Бургас и други градове

Получени са сигнали за бомби в учебни заведения в няколко града в страната, Българска телеграфна агенция в понеделник, като се базира на информация от Министерството на вътрешните работи (МВР) .

Новината идва няколко месеца откакто в края на март и началото на април над 100 сигнала за взривни устройства в София, Пловдив, Варна, Бургас и други градове. имаше в седмицата преди парламентарните избори на 2 април .

Сега имейли със сигнали за бомби са изпратени на учебни заведения в София , Бургас , Русе и Стара Загора . Посочва се единствено едно съответно учебно заведение - Професионалната гимназия по туризъм в Русе.

БНР за бомбена опасност и в Професионалната гимназия по стопанска система в Шумен , както и в учебно заведение в Сливен .

Учебният развой в засегнатите учебни заведения е краткотрайно пресечен, а учениците са евакуирани. Полицията влиза за оглед в постройките на образователните заведения и съблюдава плануванаъа от закона процедура, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

В учебното заведение с бомбена опасност в Стара Загора към този момент е извършена инспекция и не е намерено нищо притеснително, съобщи Българска телеграфна агенция.

В края на март прокуратурата заяви, че е образувала следствие за по отношение на десетките сигнали за взривни устройства до оня миг.

В началото на април, които са изпращали подправени закани. Беше повдигнато поради подправен сигнал за бомба, подаден на незабавния телефон 112.

На 29 октомври следва да се проведат изборите за кметове и общински съветници в страната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР