Полското правителство одобри проект за изменение на Закона за защита

...
Полското правителство одобри проект за изменение на Закона за защита
Коментари Харесай

Полското правителство разреши потопяването на кораби, застрашаващи Baltic Pipe

Полското държавно управление утвърди план за изменение на Закона за отбрана на корабоплаването, който разрешава на полския министър на защитата да позволява потопяването на кораби, представляващи терористична опасност за газопровода „ Baltic Pipe “, оповестява пресслужбата на полския кабинет.

Балтийският водопровод свързва Норвегия и Полша и минава през Дания. Капацитетът му е 10 милиарда кубически метра годишно. Церемонията по откриването на газопровода се състоя на 30 септември.

Отбелязва се, че потопяването на кораби е позволено единствено в " изключителни обстановки ", когато няма опция да се реагира по различен метод. Одобрените от държавното управление промени плануват, че ограниченията за отбрана на газопровода би трябвало да сведат до най-малко опасността за живота и здравето на трети лица. Освен това разпоредбите плануват допустимо най-малка щета за лицата, които са обект на ограниченията за отбрана на „ Baltic Pipe “.

Приетият от държавното управление проектозакон също по този начин разрешава свалянето на задгранични цивилен въздухоплавателни средства при положение на нахлуване чрез потреблението им. Това обаче се позволява единствено като последна мярка, когато са изчерпани другите средства за обезвреждане на опасността и на борда има единствено терористи.

Зоната на антитерористичната интервенция, в която ще се ползват новите правила, ще бъде разширена до цялата морска зона на Полша. В акваторията на пристанище Свиноуйшче ще бъде построена база на граничните елементи, заяви пресслужбата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР