Полският премиер Матеуш Моравиески заяви, че е на едно мнение

...
Полският премиер Матеуш Моравиески заяви, че е на едно мнение
Коментари Харесай

Полша поиска отговор на руския агресор при посещението на Меркел, тя е по-умерена

Полският министър председател Матеуш Моравиески съобщи, че е на едно мнение по въпроса с покушението против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал с канцлера на Германия Ангела Меркел, която е на посещаване във Варшава - Европейски Съюз да даде корав, а освен алегоричен отговор на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия.
" Ние се съгласихме, че Европейски Съюз би трябвало да даде корав, а не просто алегоричен отговор и чакаме от Европейски Съюз тематиката за съветската офанзива да попада в заключенията на Европейския съвет ", сподели Моравиески на взаимна конференция с Ангела Меркел. " Руският агресор би трябвало да знае, че не може да си разреши да нападна страна от НАТО ", добави той, осведоми БГНЕС.
Ангела Меркел обаче възприе по-умерен звук. Тя осъди потреблението на невротоксично вещество и съобщи своята взаимност с Лондон, само че не упрекна непосредствено Москва, че носи отговорност за отравянето на Сергей Скрипал.
" Има съществени информации, които сочат към Русия. Русия би трябвало в този момент да потвърди, че няма нищо общо ", съобщи Меркел. Тя сподели, че чака " мощни изводи " от страна на Европейския съвет на 22 и 23 март и добави, че Германия ще работи в тази посока.
Припомняме, че българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева ще ръководи идните съвещания на Съвет " Общи въпроси " и Съвет " Общи въпроси " по член 50, с които ще се приготви Европейският съвет. Тези две съвещания ще се проведат през днешния ден, 20 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР