Полският премиер Матеуш Моравецки отправи силни критики към думите на

...
Полският премиер Матеуш Моравецки отправи силни критики към думите на
Коментари Харесай

Полският премиер с остри критики към Зеленски

Полският министър председател Матеуш Моравецки насочи мощни рецензии към думите на украинския президент Володимир Зеленски по време на изявлението му пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Спорът сред двете страни стана причина за напрежението сред двете страни, зародил поради зърнената търговия, съобщи ДПА.

“Искам да кажа на президента Зеленски, че той в никакъв случай повече не би трябвало да наскърбява поляците, както направи оня ден при присъединяване си в Обединените народи ”, сподели нощес Моравецки, представен от полската информационна организация ПАП.

Само броени седмици преди полските парламентарни избори на 15 октомври се случва следващото изостряне на риториката.

Европейската комисия реши неотдавна да приключи възбраната си за вноса на украинско зърно, която важеше за Полша, Унгария, Словакия, Румъния и България, отбелязва ДПА.

След това Полша, Словакия и Унгария взеха решение за независимо деяние, като наложат свои лични ограничаващи ограничения. Като мотив те показаха, че би трябвало да защитят земеделците си от конкуренцията на вноса от Украйна, който се е повишил доста.

Визирайки точно това решение на трите страни, Зеленски съобщи в Организация на обединените нации, че е смутен от “политическия спектакъл ” към зърнения импорт, който се разиграва сред съдружниците, от което по думите му печели Москва.

Моравецки уточни, че Украйна се бори да отблъсне съветската инвазия – война, която се води в името на сигурността на Европа.

Моравецки изрази поддръжката си към Украйна, с изявлението си че Европа има първостепенната задача за въоръжаване и превозване на оръжие към Украйна.

Логистичният разпределителен център Жешув в Югоизточна Полша работи и ще продължи да работи в съдействие със съдружниците, сподели той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР