Полският премиер Матеуш Моравецки изненадващо се изказа в подкрепа на

...
Полският премиер Матеуш Моравецки изненадващо се изказа в подкрепа на
Коментари Харесай

Консервативният премиер на Полша се изказа в подкрепа на смъртното наказание


Полският министър председател Матеуш Моравецки изненадващо се изрече в поддръжка на смъртното наказване и призна, че не споделя възгледите на Римокатолическата черква по въпроса, съобщи Асошиейтед прес.

Това наподобява е изолирана позиция измежду водачите на Европейски Съюз, където смъртното наказване не се ползва, показва АП. Неговите възгледи бяха разкритикувани от опозицията.

Моравецки, който е практикуващ католик, направи тези мнения нощес на обществена сесия с консуматори на " Facebook ", на която отговаряше на въпроси.

Запитан от явен негов критик дали смъртното наказване би могло да попречи на държавното управление му да нанесе повече вреди на обществото, Моравецки сподели, че това е изострен въпрос, само че му отговори.

" Моето мнение е, че смъртното наказване би трябвало да бъде възможно за най-тежките закононарушения ", съобщи Моравецки. " Не съм склонен с ученията на църквата по тематиката, тъй като аз съм покровител на смъртното наказване ", акцентира той. Моравецки назова анулацията му " прибързано откритие ".

Депутати от опозицията означиха, че сходни възгледи са присъщи за властническите водачи.

Полша анулира смъртното наказване през 1997 година, до момента в който се приготвяше да се причисли към Европейски Съюз. През 2013 година тя ратифицира протокол на Европейската спогодба за правата на индивида, по силата на който смъртното наказване се отстранява изцяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР