Полският премиер Беата Шидло обвини френския държавен глава Еманюел Макрон,

...
Полският премиер Беата Шидло обвини френския държавен глава Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Полша атакува отново Макрон, застрашавал устоите на ЕС

Полският министър председател Беата Шидло упрекна френския държавен глава Еманюел Макрон, че заплашва устоите на Европейски Съюз и вкарва протекционизъм. Това става в подтекста на спора сред Полша и Франция за командированите служащи. Припомняме, че френският президент беше на аудиенция в България и тук също повдигна въпроса, като нашият президент Румен Радев се съгласи с позицията на Макрон за така наречен " обществен дъмпинг ".
По отношение на френската позиция за командированите служащи, Полша се опълчва пламенно на смяна в европейската инструкция по този въпрос, защото това ще направи по-трудно намирането на работа в чужбина на хиляди поляци. През август Макрон реагира, като разгласи, че Полша се слага в периферията на Европа и взема решение да върви против европейските ползи по доста въпроси. Шидло незабавно дефинира тези думи на Макрон като арогантни, напомня БГНЕС.
Полският министър председател изиска също по този начин да се организира разговор с Германия за военните репарации. Въпросът за репарациите от Втората международна война се счита за завършен от години.
През последните няколко седмици той се повдига неколкократно от полските консервативни ръководители. Полският външен министър Витолд Вашчиковски разгласи, че държавното управление ще оповести мнението си след няколко седмици или няколко месеца, откакто бъдат проучени още веднъж законовите и стопански аспекти на казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР