Полският писател Якуб Жулчик може да получи до три години

...
Полският писател Якуб Жулчик може да получи до три години
Коментари Харесай

Писател, нарекъл полския президент идиот, може да влезе в затвора

Полският публицист Якуб Жулчик може да получи до три години затвор, защото в обява във Facebook е нарекъл президента на страната Анджей Дуда „ глупак “. Той е убеден, че няма да прекара нито секунда зад решетките, написа Еmerging-europe. 

Скандалът избухна след публикацията във Facebook през ноември предходната година.  През март към този момент е повдигнато обвиняване за " обществена засегнатост " против президента.

В обявата си на 7 ноември предходната година писателят разяснява необичайно дефиниран туит, в който Дуда поздравява Байдън за " сполучливата му президентска акция ", само че споделя, че чака " номинацията на Избирателната гилдия ".

Дуда, който е подкрепян от ръководещата дяснопопулистка партия " Право и правдивост ", беше непосредствен съдружник на предшественика на Байдън Доналд Тръмп, който несполучливо оспори изборния резултат.

В Полша има девет разнообразни закона за засегнатост, в това число този, който обгръща държавни знаци, и всички те се санкционират със затвор. 

Управляващата партия " Право и правдивост "  беше подложена на критика неведнъж от Европейски Съюз поради многото закони за засегнатост, в това число един за нарушение на религиозните усеща и различен за засегнатост на националния байрак или други страни, само че както посочва Жулчик,  само че " тези закони са съществували доста преди ръководещите да дойдат на власт ". 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР