Полският парламент одобри днес законодателство, което постепенно ще принуди повечето

...
Полският парламент одобри днес законодателство, което постепенно ще принуди повечето
Коментари Харесай

Полша предприема нечувани мерки! Затваря със закон магазините в неделя

Полският парламент утвърди през днешния ден законодателство, което последователно ще принуди множеството магазини да затварят в неделя, съобщи Ройтерс. Разпоредбите, които ще влязат в действие от март 2018 година, се употребяват с поддръжката на католическата черква.

В някои от най-големите стопански системи в Западна Европа работата на магазините е лимитирана в неделя, само че в Източна Европа неделната търговия процъфтява през последните две десетилетия, когато потребителите възприеха моловете като знак на стопански разцвет след десетилетията на дефицит при комунизма.

Законът, който получи утвърждение най-много от депутати на ръководещата партия " Право и правдивост ", ще задължи всички магазини, с изключение на най-малките, да затварят две недели месечно. От 2019 година на моловете ще бъде позволено да работят единствено една неделя месечно, а от 2020 година - единствено 7 недели в годината.

Депутатите утвърдиха рестриктивните мерки за извършването на покупки навръх Черния петък, когато доста интернационалните вериги оферират промоционални предложения, надпреварвайки се да притеглят клиенти. Новото полско законодателство не планува ограничавания за онлайн извършването на покупки в неделя. Бензиностанции, заведения за хранене, кафенета и кина също ще могат да работят в неделните дни.

" Право и правдивост " твърди, че мярката е нужна, с цел да могат работещите в търговията на дребно да прекарват повече време със фамилиите си. Според анкета на социологическата организация Си Би Оу Ес (CBOS) 58 % от поляците поддържат рестриктивните мерки върху неделното извършване на покупки. Според изследване на Кантар Ти Ен Ес (Kantar TNS) 76 % утвърждават решение, което би разрешило на трудещите се в бранша да почиват по две свободни недели месечно, само че без да се постановат ограничавания върху търговията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР