Полският министър-председател Матеуш Моравецки заяви:следващата седмица отивам на заседание на

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки заяви:следващата седмица отивам на заседание на
Коментари Харесай

Полша ще наложи вето на пакта за миграцията и убежището

Полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи: " идната седмица ходя на съвещание на Европейския съвет, където ще кажа твърдо " не " и ще запазя правото си на несъгласие върху противозаконната имиграция ", заяви „ TVP World ”.


В началото на юни Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи (ПВР), в който влизат министрите на вътрешните работи, представляващи страните - членки на Европейски Съюз, утвърди нов пакт за миграцията и убежището.

Съгласно проекторегламента членовете на Европейски Съюз ще би трябвало да одобряват първична квота от 30 000 мигранти от страни, които понасят главната тежест на миграцията от Близкия изток и Африка, като Гърция и Италия, или да заплащат по към 22 000 евро на неприет мигрант. Полша и Унгария се оповестиха срещу новите правила, само че бяха прегласувани.

" Спомняте ли си, че точно държавното управление на " Право и правдивост " блокира незаконната имиграция през юни 2018 година и от този момент този проблем не съществуваше до май тази година, когато Вебер и Туск още веднъж взеха решение да прокарат проекта за незаконна имиграция в Европа ", визирайки Манфред Вебер, водач на Европейската национална партия в Европейския парламент, и Доналд Туск, водач на полската съпротива.

" Гласът на Полша може и би трябвало да бъде още по-силен ", сподели Моравецки, визирайки идния референдум, в който един от въпросите визира въпроса за преместването на незаконни имигранти от други страни от Европейски Съюз в Полша.

" На 15 октомври можем да кажем " не " на незаконната имиграция и на насилственото пренасяне на незаконни имигранти ", сподели министър председателят. " Нека да го създадем първо като поляци; нашият глас ще бъде чут в цяла Европа. Нашата сигурност не ни е дадена един път вечно. Ние се борим за сигурността на Полша ", съобщи министър председателят.

" Сигурността е първостепенна полезност и единствено държавното управление на „ Право и правдивост “ е поръчител за тази сигурност. Трябва да сме наясно, че единствено " Право и правдивост " е в положение да спре незаконната имиграция в Полша. Доналд Туск е рисков човек и ние би трябвало да защитим Полша от него ", приключи полският държавен глава./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР