Полският министър на селското стопанство Хенрик Ковалчик подаде оставка заради

...
Полският министър на селското стопанство Хенрик Ковалчик подаде оставка заради
Коментари Харесай

Украинското зърно изяде главата на полския земеделски министър

Полският министър на селското стопанство Хенрик Ковалчик подаде оставка поради растящия яд на фермерите в страната против вноса на зърно от Украйна, което влияе отрицателно на цената на полската земеделска продукция, съобщи Ройтерс.

Ковалчик разгласи, че подава оставка поради решението на Европейската комисия да удължи безмитния импорт в Европейски Съюз на зърно от Украйна до юни 2024 година В същото това време полските фермери упорстват за въвеждането на вносни мита.

Логистични усложнения оставиха големи количества украинско зърно, което е по-евтино от това, създавано в Европейски Съюз, на територията на доста страни от Централна и Източна Европа, което удари съществено продажбите на локалните производители и сътвори съществено главоболия за ръководещата партия " Право и правдивост " в година на избори.

Българският президент и министър председателите на други четири страни от Европейски Съюз се обърнаха предходната седмица към председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен с гледище да се вземат ограничения във връзка с украинския аграрни импорт и показаха, че би трябвало да бъдат въведени мита, в случай че казусът не може де се реши по различен метод.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР