Полските транспортни компании разшириха протестите си срещу това, което те

...
Полските транспортни компании разшириха протестите си срещу това, което те
Коментари Харесай

Високо напрежение: Полските фермери и превозвачи се обединиха в блокадата на украинската граница

Полските транспортни компании разшириха митингите си против това, което те назовават нечестна конкуренция от украинските превозвачи на камиони, като блокираха различен граничен контролно-пропускателен пункт. Блокадата, почнала по-рано този месец на три съществени гранично-пропускателни пункта с Украйна, в този момент се разшири до Граничен контролно-пропусквателен пункт Медика в южна Полша, защото договарянията сред Варшава и Киев не съумяха да доведат до решение, съобщи Агенция Франс Прес.

В Медика към протестиращите водачи на камиони се причислиха локални фермери, които споделят, че цените на полското зърно са паднали заради украинския импорт. " Ние сме тук на границата в Медика през днешния ден, започвайки тридневен сигнален митинг против обстановката в селското стопанство и превоза “, сподели водачът на фермерския митинг Роман Кондроу.

Фермерите настояха за дотации и преференциални заеми в поддръжка на бизнеса си и споделиха, че ще блокират Граничен контролно-пропусквателен пункт Медика за по няколко часа дневно, преди да наложат пълномащабна обсада от 26 ноември. „ Ние стоим зад нашия полски народен транспортен бранш и се поддържаме взаимно – те поддържат нас, а ние тях “, добави Кондроу.

Организаторите ще пропущат пътническия трафик, както и филантропичната и военната помощ за Украйна.

Министерствата на инфраструктурата на Полша и Украйна, дружно с представители на Европейски Съюз, водят договаряния за разрешаване на рецесията, само че към момента не са постигнали съглашение.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР