Полската служба за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK) реши

...
Полската служба за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK) реши
Коментари Харесай

Полски регулатор глоби Газпром със 7.6 млрд. долара

Полската работа за защита на конкуренцията и потребителите (UOKiK) реши да санкции Газпром и пет европейски компании, които си сътрудничат с него и настоя те да разтрогнат партньорския си контракт, съобщи на конференция през днешния ден шефът на службата Томаш Хрустни.
Приключихме процеса за строителството и финансирането на газопровода "Северен поток-2 ", сподели той.
На компании е наложена обща санкция от 385 милиона злоти (100 милиона долара), а Газпром е санкциониран с 29 милиарда злоти (7.6 милиарда долара). До 30 дни след приемането на решението компаниите би трябвало да разтрогнат контракта за строителство, осведоми Хрустни. Той разясни, че фирмите могат да оспорват решението на регулатора пред Апелативния съд във Варшава.
Целта на тези компании беше финансиране и строителство на газопровода. Те я извършват в нарушаване на полското антимонополно законодателство. Това е извънредно сензитивен удар за полските консуматори, сподели Хрустни и добави, че това се прави съзнателно.
Това не е решение против която и да е компания, а против нарушаването на закона, което подкопава нормите на конкуренцията и може да докара до монополизиране на пазара, съобщи шефът на службата за защита на конкуренцията и потребителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР