Полската полиция арестува 16-годишен младеж, заподозрян за нападението срещу синагога

...
Полската полиция арестува 16-годишен младеж, заподозрян за нападението срещу синагога
Коментари Харесай

Полската полиция арестува младеж, хвърлил запалителни бомби срещу синагога

Полската полиция арестува 16-годишен юноша , обвинен за нападението против синагога с коктейли „ Молотов “ и сподели, че ще изиска от прокуратурата още през днешния ден да стартира следствие, съобщи Асошиейтед прес.

Посегателството против синагогата „ Нозик “ беше осъществено към 1 ч. в нощта против сряда, като са нанесени вреди по фасадата на постройката. По това време в храма не е имало хора и никой не е потърпевш.

Полицията в съдействие с Международната организация за сигурност, задържа във Варшава нощес 16-годишен поляк.
" Той беше сюрпризиран, не искаше да приказва, не разкри претекстовете си ", сподели представителят на полицията Робърт Шумиата пред полската осведомителна организация ПАП.

Шумиата сподели, че през днешния ден полицията ще изпрати искане до прокуратурата за започване на следствие. Младежът, който няма полицейско досие, може да бъде наказан на до 10 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен.

Той ще бъде разследван по член от Наказателния кодекс, който гласи, че „ който провокира събитие, застрашаващо живота или здравето на доста хора или имущество в огромни размери, под формата на пожар, се санкционира с отнемане от независимост до 10 годин и “.

Съдът ще би трябвало да реши дали 16-годишното момче ще носи отговорност за действието като пълновръстен, съобщи представителят на полицията, представен от ПАП.

Преди Холокоста Полша е дом на най-голямата еврейска общественост в Европа - към 3,3 милиона евреи, само че през днешния ден там живеят едвам няколко хиляди евреи.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР