Полската национална телевизия (TVP) записа филмова продукция, посветена на културното

...
Полската национална телевизия (TVP) записа филмова продукция, посветена на културното
Коментари Харесай

Полската национална телевизия записа филмова продукция, посветена на културното наследство в долината на река Русенски Лом

Полската национална телевизия (TVP) записа кино продукция, отдадена на културното завещание в долината на река Русенски Лом.

Привлечени от старините в района, телевизионният екип се обърна към Регионалния музей, с цел да се слагат акценти върху съответни обекти. Екипът посети Археологическия резерват „ Ивановски скални църкви ", където се срещна с превъзходните стенописи.

Важни детайли от описа са персонажите, обвързани с обителите в скалите. Сред тях са Патриарх Йоаким, създател на скалните църкви, българските царе - Йоан Асен ІІ, Йоан Александър, цар Георги Тертер, както и българските царици - влахинята Теодора и еврейката Теодора. В продукцията участваха уредника доктор Искрен Великов и екскурзовода Валентин Босев.

През последните години от ден на ден се ускорява интереса на Полша към България, българското културно завещание и по-специално към долината на река Русенски Лом и по Долен Дунав.
Филмът ще бъде излъчен по TVP тази неделя и ще опише историята на Ивановски скални църкви, а материалът е сниман от румънския екип на Олимпиу Георгиу от Букурещ, по контракт с Полската национална телевизия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР