Полската художничка Камила Шейнох планира да приземи космически кораб на

...
Полската художничка Камила Шейнох планира да приземи космически кораб на
Коментари Харесай

Полякиня каца с космически кораб на Братската могила

Полската художничка Камила Шейнох възнамерява да приземи галактически транспортен съд на Братската могила. Това ще стане на 21 септември към 19:00 часа.

Артистичната намеса е част от художествения план " Вечен ". Корабът ще се образува със специфични светлини през процепите на Братската могила. ще се вижда единствено по мрачно.

Артистичната интервенция е игра със съществуващия паметник „ Братска могила ", открит през 1974 година, на 30-годишнината от 9-то септемврийския прелом или така наречен Социалистическа гражданска война. Върху паметника благодарение на многоцветна светлина и тон ще „ кацне “ галактически транспортен съд.

Летящата паница ще остане на място най-малко седмица и ще бъда забележима единствено след залез. Все още не е ясно, какъв брой дълго ще остане, за това всеки може да се причисли към откриващото събитие, кулминационната точка на което ще бъде особено трансгалактическо празненство.

Пловдивските диджеи denitza & sayulke ще забавляват гостите, а дрескодът също е галактически.

Братската могила е замислена като модернистична версия на тракийска могила. Висок е 23 м и е с диаметър 90 м. Автори на плана са арх. Любомир Шинков, арх. Владимир Рангелов и скулпторът проф. Любомир Далчев.

Коя е Камила Шейнох

Камила Шейнох - образен актьор, живее и работи във Варшава, Полша. Работата й е съсредоточена към практики на изкуство в обществено пространство, и по-конкретно апаратура, статуя и художествена намеса.

Работи в разнообразни градове, измежду които Варшава, Осло, Белград, Бирмингам, Киев, Орхус, Сеул, Вашингтон. Завършва „ Скулптура “ в Академията за изящни изкуства във Варшава (2005) и Социална политика във Варшавския университет.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР