Полската гранична охрана вчера е регистрирала повече хора, напуснали полска

...
Полската гранична охрана вчера е регистрирала повече хора, напуснали полска
Коментари Харесай

Полша отчита повече хора, пътуващи за Украйна, отколкото идващи от там

Полската гранична защита през вчерашния ден е записала повече хора, напуснали полска територия и отправили се към Украйна, в сравнение с влезнали от разкъсваната от война прилежаща страна, заяви ДПА.

Днес граничната защита заяви в Tуитър, че за 24 часа към 19 300 души са напуснали Полша в посока Украйна. За същия интервал в Полша от Украйна са влезнали към 17 300 души, което е с 10 % по-малко от предходния ден.

По данни на Организация на обединените нации от началото на съветската инвазия на 24 февруари до момента над 2, 81 млн. души са напуснали Украйна и са се насочили към прилежаща Полша.
Завръщащите се украинци пътуват най-вече към регионите, в които украинската войска си е върнала контрола, откакто съветските сили са се отдръпнали на изток.

Няма публична информация за това какъв брой бежанци са останали в Полша и какъв брой са траяли пътя си към други страни от Европейски Съюз.

Преди съветската инвазия Украйна имаше повече от 44 милиона поданици. Полша и Украйна имат обща граница, дълга повече от 500 км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР