Полша стана поредният отбор, който си осигури участие в топ

...
Полша стана поредният отбор, който си осигури участие в топ
Коментари Харесай

Полша разби сърцата на домакините и спечели групата си

Полша стана следващият тим, който си обезпечи присъединяване в топ 16 на международното състезание. В мач-трилър, приключил след продължение, отборът победи домакина Китай с резултат 79:76 и към този момент има две победи в актива си. Предвид развиването в група А поляците ще завършат първи, а Китай и Венецуела ще се срещнат в конфликт за другото място, осигуряващо оставане на пътя към купата.

Отборите си размениха по една доста мощна част през първото полувреме, което даде дребен задатък на Полша на почивката. Домакините имаха проблеми поради ранното струпване на три персонални нарушавания на звездата Ий Дзянлян преди почивката, само че отборът му остана в мача и се бори до края.

След дълга замяна на наказателни удари мачът влезе в продължение, в чиито край Китай направи сериозна неточност при вкарване на топката в игра и поляците се поздравиха с триумфа.

Матеуш Понитка записа 25 точки и 9 битки за спечелилите, а с 22 точки се включи Ей Джей Слотър. За Китай 24 плюс 8 битки записва Ий Дзянлян.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР