Полша ще обяви днес по-строги ограничения срещу разпространението на коронавируса,

...
Полша ще обяви днес по-строги ограничения срещу разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Полша въвежда по-строги мерки срещу COVID-19

Полша ще разгласи през днешния ден по-строги ограничавания против разпространяването на ковид, основно в регионите, наранени от така наречен английски вариант, сподели здравният министър Адам Неджелски, представен от Ройтерс.
Пред радио "Ток Еф Ем " той заяви, че за последните 24 часа в страната са били регистрирани 12 146 нови случая, което е с 3500 повече от дневния приръст за седмица обратно. "Отиваме в посока да забраним влизанията през границата. Ще желаяме също публична смяна по отношение на носенето на защитни щитове за лице или шалове вместо маски и ще би трябвало да има ограничавания по райони ", сподели министърът. По думите му новите ограничения може да влязат в действие в събота или по-рано.
Полша разхлаби някои ограничавания, като отвори ски курортите, кината, театрите и хотелите при скъсен на половина потенциал. Но управляващите предизвестиха, че този омекотен режим режим може да бъде анулиран според от развиването на пандемията.
Неджелски е казвал преди, че пикът на третата вълна в Полша се чака към края на март и началото на април, напомня Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР