Полша не трябва да плаща глобите, наложени от Съда на

...
Полша не трябва да плаща глобите, наложени от Съда на
Коментари Харесай

Полски министър: Полша не може и не трябва да плати и една злота на ЕС

Полша не би трябвало да заплаща санкциите, наложени от Съда на Европейски Съюз нито за решението му за каменовъглената мина " Туров ", нито за Дисциплинарната камара към Върховния съд, съобщи полският министър на правораздаването и основен прокурор Збигнев Жобро, представен от новинарския тв канал Те Фау Ен 24.
Още по темата
" Полша не може и не би трябвало да заплаща и една злота ", сподели Жобро и акцентира, че това е " напън, а единствено слабите се поддават на напън ". По думите на министъра, " както всеки жител, по този начин и полската страна не може да се поддава на беззаконието ", без значение дали става въпрос за " противозаконните наказания във връзка с " Туров " или санкциите за измененията в правосъдната система.

Той изрази увереност, че Полша няма да заплаща нищо и по този начин ще бъде, до момента в който той е министър на правораздаването.

Вчера съдът в Люксембург наложи на Полша санкция от един милион евро дневно, защото не е изпълнила постановено от евромагистратите решение да бъде прекъсната работата на Дисциплинарната камара. Брюксел счита, че този орган, чиято задача е да търси дисциплинарна отговорност на висши съдии в Полша, не е задоволително самостоятелен от изпълнителната власт.

Жобро настоя, че договорите за Европейския съюз " не разрешават на Съда на Европейски Съюз да се намесва в регулацията на полското съдопроизводство, като и на съдопроизводството във всяка друга страна ". Полският министър на правораздаването прикани за успокоение и съобщи, че Полша ще продължи " да прави своето ", като реформира правораздаването и се грижи за стандартите на Европейски Съюз, които изискват " правото да бъде на всички места еднообразно и прилагано еднообразно ".

На 20 септември Съдът на Европейски Съюз осъди Полша на санкция от 500 хиляди евро на ден за това, че не е затворила мината " Туров ", за което е упорствало държавното управление на Чехия по екологични съображения. Според уеб страницата " Юрактив " това е бил първият случай, в която една страна-членка съди друга страна-членка по отношение на опазването на околната среда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР