Полша има възможност да приеме още няколко десетки хиляди американски

...
Полша има възможност да приеме още няколко десетки хиляди американски
Коментари Харесай

Полският посланик у нас: Руснаците помогнаха американските войници да дойдат и да ни укрепят

Полша има опция да одобри още няколко десетки хиляди американски бойци . Засега в страната са ситуирани 10 500 ”. Това изясни в студиото на полският дипломат у нас Мачей Шимански .  

„ Дълго канихме, дълго молихме. Накрая руснаците, президентът Путин, помогнаха за това американските бойци да дойдат и да ни укрепят . Всяка от страните, за които Русия счита, че би трябвало да са в зоната на ползите ѝ, би трябвало да е обезпокоена ”, добави той.

Шимански разяснява отхвърли на българските управляващи да не изпратят военна помощ на Украйна , деяние, което Полша предприе. „ Смятам, че всяка страна би трябвало да реши какво е допустимо. Общественото мнение в Полша е, че не вършим нещо неприятно - те са в потребност и би трябвало да помогнем ”, посочи посланика.

Въпреки помощта, която Полша изпраща на Украйна , Шимански уточни, че страната не желае да „ повика войната ” към тях. „ Затова поканихме американските бойци. Джо Байдън в този момент е в Полша, посети своите бойци. Днес чакаме неговото послание. Сигурни сме, че това ще бъде нова крачка към новия международен ред ”, добави той.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР