Полша и Южна Корея подписаха предварително споразумение за изграждане на

...
Полша и Южна Корея подписаха предварително споразумение за изграждане на
Коментари Харесай

Полша и Южна Корея с предварително споразумение за изграждане на втора полска атомна централа

Полша и Южна Корея подписаха авансово съглашение за създаване на полска атомна централа в границите на устрема на ръководещите във Варшава да подсигуряват енергийната сигурност на страната и да понижат нездравословните излъчвания от парникови газове в атмосферата й.
 
Полската енергийна компания ПГЕ (PGE) и локалният производител на електрическа енергия ЗЕ ПАК (ZE PAK) подписаха в Сеул писмо за желание с Корейската компания за водна и нуклеарна сила (Korea Hydro and Nuclear Power). В писмото е заложено правенето на проект за строителство на централата в Патнов с корейски реактори АПР 1400 (APR 1400).
 
Полският министър-председател Матеуш Моравецки приветства съглашението с Южна Корея за създаване на атомна централа, като съобщи, че това съглашение ще укрепи енергийната сигурност на Полша и ще сътвори хиляди работни места.
Предвижда се тя да бъде построена посредством южнокорейска технология в югозападната част на източноевропейската страна, в град Патнов (централната част на Лодзкото воеводство), на към 230 километра от полската столица Варшава.
 
Планирано е през идната година да бъде подписан обвързващ контракт за построяването на атомната централа. Ядреното съглашение бе подписано след договорката за закупуване на южнокорейски танкове и артилерия от Полша.
 
Предварителното съглашение в Сеул беше реализирано дни, откакто Полша разгласи, че е избрала американската корпорация " Уестингхаус " (Westinghouse), с цел да построи първата й атомна електроцентрала. Предвижда се тя да бъде построена в северната част на страната
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР