Полша е готова да предостави на Съединените щати всичките си

...
Полша е готова да предостави на Съединените щати всичките си
Коментари Харесай

Полша е готова да предостави МиГ-овете си на САЩ

Полша е подготвена да даде на Съединените щати всичките си изтребители МиГ-29, заяви полското външно министерство, представено от организация Ройтерс.

Съобщението пристигна по отношение на настояването на американски конгресмени президентът Джо Байдън да контракти доставки за Украйна на бойни самолети, които украинските водачи са подготвени да ръководят.

В отговор през днешния ден Варшава разгласи, че може да изпрати незабавно своите МиГ-ове в американската база Рамщайн в Германия, без да желае пари в подмяна. Полша обаче моли Съединените щати да й обезпечат употребявани изтребители " със съответстващи оперативни благоприятни условия ". Полша е подготвена " неотложно " да контракти изискванията за покупката на тези самолети, се споделя още в известието.

В същото време държавното управление на Полша подкани и другите натовски страни, които разполагат с МиГ-29, да постъпят като него.

У нас министър председателят Кирил Петков отхвърли предходната седмица разновидността да пратим изтребители на Украйна. И през днешния ден вицепремиерът Корнелия Нинова повтори, че България не изнася оръжие за Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР