Половината от паркоместата на бъдещите офис и жилищни сгради, които

...
Половината от паркоместата на бъдещите офис и жилищни сгради, които
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: ЕС е длъжник по отношение на законодателството за стимулиране на електрическата мобилност

Половината от паркоместата на бъдещите офис и жилищни здания, които се строят в Европейския съюз да дават опция за електрическо зареждане на електрическите автомобили. Това предлага българският евродепутат Петър Курумбашев . Той счита още, че общините би трябвало да бъдат задължени да извършват дейностите по поддръжката на градската среда с електрически автомобили.

Европейският съюз е дебитор във връзка с законодателството за стимулиране на електрическата подвижност, счита Петър Курумбашев и по тази причина предлага приемане на инструкция постройките да се строят със наложителни зарядни за електрически автомобили:

Говорим за 220 волта, не приказвам да се поставят специфични зарядни станции. Концепцията е, че електрическите коли, или част от тях, си се зареждат, явно, у дома или някъде на работното място, или някъде в града, а не класическата идея на бензиностанциите или газостанциите, където би трябвало да отидеш особено да заредиш и зареждаш за малко време.

И още едно предложение от българския евродепутат:

Да въведем безусловно обвързване при търговете за общински и държавни поръчки избрана част да бъдат за електрически коли. Защо нашите паркове, да вземем за пример, да не се чистят от тези дребни машини, които минават с четките, да речем? Защо те не са електрически, а не някоя приятна дизелова кола да се разхожда в Южния парк и да прави същата активност? Защо част от камионите, които правят активността по почистването на града, да не бъдат такива?
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР