Половината американци смятат, че в следващите няколко години САЩ ще

...
Половината американци смятат, че в следващите няколко години САЩ ще
Коментари Харесай

Половината американци смятат, че ще има война между САЩ и Иран

Половината американци считат, че " в идващите няколко години " Съединени американски щати ще тръгнат на война с Иран. Това сочи изследване на Ройтерс и " Ипсос ", оповестено на фона на повишилото се напрежение сред двете страни, съобщи Ройтерс.

Макар американците тази година да са по-обезпокоени от Иран като опасност за сигурността, в сравнение с са били преди година, малко на брой от тях биха подкрепили предпазен удар на Съединени американски щати против иранската войска. Но в случай че Иран нападне пръв Съединени американски щати, съгласно всеки четвърти американец, от страна на Вашингтон би трябвало да последва боен отговор, било то стеснен или не.

Съединени американски щати придвижиха самолетоносач и други военни сили към Персийския залив в отговор на разследващи данни, че Иран може да крои проект против американските ползи, изказване, което Техеран отхвърля.

Близо половината от американците - 49 % - не утвърждават метода на президента Доналд Тръмп в връзките с Иран, от тях 31 % показват, че изрично не го утвърждават. Общо 39 % са тези от запитаните, които утвърждават политиката на Тръмп.

Според проучването 51 % от пълнолетните американци считат, че Съединени американски щати и Иран в идващите няколко години ще стигнат до война, което е с 8 % повече в съпоставяне със сходно изследване, оповестено през юни 2018 година В тазгодишното проучване и измежду демократи, и измежду републиканци се следи наклонност повече хора да виждат в Иран опасност или да споделят, че войната е доста евентуална.

Петдесет и три % дефинират Иран или като " сериозна " или като " непосредствена " опасност, което е с 6 % повече в съпоставяне със сходно изследване от юли предходната година. За съпоставяне, 58 % от американците дефинират Северна Корея като опасност, а 51 на 100 - Русия.
Въпреки безпокойството им съгласно 60 % от американците Съединени американски щати не би трябвало да нанасят изпреварващ удар по иранската войска, а 12 на 100 са за това Вашингтон да нападне първи.

Но в случай че Иран нападне, 79 % показват, че Съединени американски щати би трябвало да дадат боен отговор, от тях 40 % са за стеснен отговор с въздушни удари, а 39 % са за пълномащабно навлизане.

Проучването е направено в интернет на цялата територия на Съединени американски щати сред 17 и 20 май.

Анкетирани са 1007 пълнолетни, от тях 377 демократи и 313 републиканци. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР