Половин година след побоя - Християн Пендиков разпозна и втория

...
Половин година след побоя - Християн Пендиков разпозна и втория
Коментари Харесай

Половин година след побоя над Християн Пендиков установиха и втория нападател

Половин година след побоя - Християн Пендиков разпозна и втория си нападател.  Това е станало този понеделник в полицията в Охрид, съобщи bTV.
Прочетете още
Пендиков беше грубо пребит през януари. Шест месеца по-късно обвиненият мъж от Битоля към момента не е арестуван, само че към този момент му е наложена мярка " подписка ", с цел да не напуща Северна Македония.

Още през февруари Християн Пендиков описа за нападението:

„ Аз излязох от заведението, отивах към паркинга самичък, да си взема колата и да си потегли към у дома. И там се случи всичко. Един ме удари откъм гърба, аз паднах и – ритаха ме най-малко 10 минути “, описа той.

Охранителни камери са снимали побоя.

„ Ясно се вижда, че едно лице е нападнато от две други лица и трето лице ги съпровожда, само че не прави нищо, единствено гледа “, съобщи юристът на Пендиков - Стефан Карамишевски.

Половин година след нападението единственият обвиняем е Илия Спасески. След като Пендиков е разпознал втория си нападател, против него към този момент тече следствие. По информация на националната телевизия обвиненият се споделя Борче Ангелов и е от Битоля.

„ Мярката, която му е наложена е един път в седмицата да се явява в съда в Битоля. Очаквам в най-кратки периоди да бъде повдигнато обвиняване и против втория нападател “, добави Карамишевски.

От полицията в Охрид потвърдиха, че се работи по случая.

" Полицията в Охрид подхваща спомагателни ограничения за откриване на случилото се с Християн Пендиков. Мерките са в сходство в напътствията на Охридската прокуратура и са свързани с изясняване на всички аспекти ", оповестиха от Сектор на вътрешните работи – Охрид.

На този декор – от външното ни министерство показват, че казусът с правата и сигурността на българите в прилежащата страна е, нарастващ. И дават образец с подсъдимия за побоя Илия Спасески.

" Възпрепятства провеждането на правосъдните съвещания и е изискал да му бъде върнат интернационалният паспорт “, прибавят от Министерство на външните работи.

Причината – сложена му е диагноза тромбофлебит и желал да се лекува в чужбина.

„ Възможно е да желае да напусне страната, с цел да не бъде преследван от закона “, сподели Карамишевски.

От външното ни министерство допълват, че институциите в Северна Македония занапред би трябвало да потвърждават сериозността, с която ще преследват закононарушенията от ненавист против българите там.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР