Положителният ефект от премахването на спецправосъдието се вижда. Има желание

...
Положителният ефект от премахването на спецправосъдието се вижда. Има желание
Коментари Харесай

Полицаите, замесени в трафик на мигранти, застрашават националната ни сигурност

Положителният резултат от премахването на спецправосъдието се вижда. Има предпочитание за работа у прокурорите по места и това е обнадеждаващо, сподели служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му сега има цялостен синхрон сред институциите, което го кара да е оптимист.

„ Демонстрира се едно предпочитание на прокуратурата, изключително по места, да се включи интензивно в тези действия. Прокуратурата по места беше изолирана от работата по тежките закононарушения, които отиваха в Специализираната прокуратура. Оказа се, че премахването ѝ има доста по-голям резултат даже от този, който аз допусках като правосъден министър, тъй като отвори опцията прокуратурите по места да работят по тези случаи. В тях виждам доста по-голяма мотивираност и уверенията са, че ще се работи съществени по тези случаи “, сподели още Иван Демерджиев в ефира на bTV.

Битката против мутрите

„ Битката против мутрите е допустима. Това, което направих, е да разпознавам производствата, които висят. Понятието мутри аз го употребявам в най-широк смисъл. Там включвам и лица, които стоят на високи политически позиции, само че си разрешават да правят такива противоправни дейности. Всички тези сигнали съм ги издирил, ревизирам по какъв начин се работи по тях и върша всичко допустимо работата да стане по-ефективна “, сподели Демерджиев.

„ Мутрите са към този момент разнообразни от тези, които познавахме 90-те години. Голяма част от тези хора са забъркани в другите публични поръчки, прикрити зад разнообразни сдружения, където имената им не се виждат “, добави той.

Мигрантският напън

По думите на служебния министър има невиждан мигрантски напън към страната ни.

„ Той е повече, само че аргументите за това са напълно справедливи. Самата Турция е подложена на невиждан напън по границите си с Афганистан и Сирия. Проблемът е, че турската страна сега е концентрирала всичките си сили на личните си граници с Афганистан и Сирия. Строи уреди там и поставя големи старания да спре потока към Турция “, изясни Демерджиев.

Граничните полицаи, участващи в разнообразни схеми за незаконно превозване на мигранти

" Вече втора седмица текат извънредно интензивни дейности по следствието. Събрали сме цялата налична информация от всички служби, имащи отношение към този въпрос. Имаме сполучливи дейности по следствие, снели сме голям брой показания. Доста от тези стройно построени структури сме ги разплели до най-високото им равнище в България ", сподели служебният вътрешен министър.

" В хода на тези дейности установихме, че те се случват, в това число благодарение на гранични служители на реда. За да потвърдим всичко това, нашите служби би трябвало да проведат разнообразни дейности, с цел да се съберат годни доказателства. Основните данни са, че те си затварят очите и пропущат избрани групи ", посочи той.

" Когато има задоволително данни, те ще бъдат импортирани в прокуратурата за осъществено закононарушение. Ако няма задоволително доказателства за осъществено закононарушение, а имаме такива за дисциплинарни производства, ще бъда безусловно праволинеен към тези чиновници, тъй като те дискредитират напъните на хиляди други гранични служители на реда да спрат тази невиждана вълна. Застрашават живота на сътрудниците си, националната ни сигурност и провалят титаничните старания да се спре тази вълна ", безапелационен бе Демерджиев.

Проверките в Министерство на вътрешните работи

„ Установи се непозволено потребление на бази на Министерство на вътрешните работи от частни лица за тържества. Бяха подхванатите дейности. Някои от шефовете на тези бази към този момент са заменени и на тяхно място има нови лица “, осведоми Демерджиев.

Поправени са и камерите в тези почивни станции, с цел да могат да снимат доста ясно кой влиза вътре и с какви цели се употребяват станциите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР