Положението в Бородянка, град на северозапад от Киев, където украинските

...
Положението в Бородянка, град на северозапад от Киев, където украинските
Коментари Харесай

Зеленски: В Бородянка е по-страшно и от Буча, нещо неописуемо

Положението в Бородянка , град на северозапад от Киев, където украинските сили си върнаха контрола неотдавна, е доста по-ужасяващо в сравнение с в Буча , където цивилни бяха избити. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

" Има повече жертви ", съобщи Зеленски, визирайки Бородянка и съпоставяйки го с Буча. " Всяко закононарушение ще бъде разкрито и всеки главорез ще бъде открит ", предизвести той.

Малко преди този момент украинският основен прокурор Ирина Венедиктова съобщи, че 26 тела са били открити от избавителни екипи измежду отломките на два жилищни блока, бомбардирани в Бородянка. Преди война та в града имаше 13 000 поданици.

" Само цивилното население е било взето на прицел. Няма никакъв боен обект в това обитаемо място ", разясни Венедиктова и сподели, че е мъчно да се предвижда какъв брой още мъртви ще бъдат преброени там.

Венедиктова съобщи, че руснаците са употребявали касетъчни бомби и реактивни системи за залпов огън, които сеят гибел и опустошение. " Има доказателства за военни закононарушения на съветските сили на всеки ъгъл. Врагът тайно е бомбардирал жилищна инфраструктура вечер, когато оптимален брой хора са си вкъщи ", добави Венедиктова. Тя упрекна съветските военни и в убийства, мъчения и побоища на цивилни, както и в изнасилвания и мародерство, наблягайки, че силите на реда събират доказателства за локалните и интернационалните съдилища.

БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР