Полковникът от Министерството на отбраната на Русия Александър Вакулин е

...
Полковникът от Министерството на отбраната на Русия Александър Вакулин е
Коментари Харесай

Рекорден подкуп в Русия: Полковник прибрал 5.5 милиона евро за доставка на походни кухни

Полковникът от Министерството на защитата на Русия Александър Вакулин е прибрал рекорден за страната рушвет, заяви ”Ведомости ”. Военният е взел 5.5 милиона евро с цел да обезпечи на няколко компании доставката на походни кухни, цистерни и водоноски за съветската войска.46-годишният полковник е бил считан до неотдавна за " перспективен " и го е очаквала бърза кариера в съветската войска.

При следствието на крупната спекулация са изяснени методите на предаване на подкупите, както и нарушение на изискванията за доставка на военното съоръжение. Вакулин е под арест, като делото му се води от старши следовател по изключително значими каузи към Следствения комитет на Русия.

Вакулин се проверява за подписани контракти за над 2.2 милиарда рубли. При тях е намерено и картелно съглашение сред участниците в търговете да не се надвишава избрана цена, няколко компании са играли с ниски цени, а спечелилата е давала част от договорите и на тях за осъществяване и по този начин страната е била ощетявана неведнъж.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР